Gemeentehuis West Maas en Waal.
Gemeentehuis West Maas en Waal. Foto: Google Streeview

Regels eenmalige Energietoeslag 2022 aangepast

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN – Huishoudens met een laag inkomen hebben al een energietoeslag van € 800,- ontvangen. Het geld is een tegemoetkoming voor de hoge gas- en energierekening.
Daar komt nu een extra toeslag van € 500,- bij.

Inwoners ontvangen half oktober het extra bedrag

Inwoners van West Maas en Waal die al een toekenning van de eenmalige energietoeslag 2022 hebben ontvangen krijgen de aanvulling van € 500,- half oktober automatisch uitbetaald via Werkzaak Rivierenland. Zij hoeven niets te doen.

Daarmee komt de eenmalige Energietoeslag 2022 op een totaalbedrag van € 1.300,-. De inkomensgrens is nog steeds 120% van het sociaal minimum.

Aanvragen Energietoeslag 2022

Alle inwoners met een inkomensgrens van 120% van het sociaal minimum hebben van de gemeente een brief ontvangen. Inwoners die geen brief hebben ontvangen, maar wel denken in aanmerking te komen, kunnen een aanvraag indienen. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022. 

Op de www.westmaasenwaal.nl/energietoeslag staan de voorwaarden waaraan onze inwoners moeten voldoen. Ook staat daar hoe ze de Energietoeslag 2022 kunnen aanvragen.

Eind 2021 heeft het kabinet een eenmalige Energietoeslag aangekondigd voor huishoudens met een laag inkomen. Deze eenmalige energietoeslag komt naast een verlaging van de energiebelasting van € 400,- én een verlaagd btw-tarief.