Afbeelding
Foto: De Zonnebloem

De Zonnebloem eindelijk weer op stap

19 sep, 11:14 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - De Zonnebloemafdeling Beneden-en Boven-Leeuwen, Altforst en Appeltern heeft met de nodige vertraging vanwege Corona eindelijk het ‘jaarlijkse‘ busreisje weer kunnen maken.

Deze keer reisde het gezelschap af naar Terschuur waar het Speelgoed-en Oude Ambachtenmuseum werd bezocht. Een feest der herkenning voor iedereen, waar de nodige herinneringen werden gedeeld en wat voor voldoende gesprekstof zorgde: “Weet je nog? Oh, dat hadden we thuis ook! Och, ik zie mijn moeder nog zitten! Oh ja, die hing bij ons boven de kachel..”

De bus vertrok om 9.15 uur uit Beneden -Leeuwen en na een klein uurtje schoven we aan voor koffie met (heerlijk) gebak. Daarna had iedereen de gelegenheid om het bijzondere museum te bezoeken; oude ambachten, verzamelingen variërend van sleutelhangers tot allerlei beeldjes, heel veel oude gebruiksvoorwerpen en speelgoed. Daarnaast is er momenteel een tijdelijke expo over Sesamstraat. De gasten en hun vrijwilligers hebben zich uitstekend vermaakt! Na een smakelijke lunch ging men opnieuw op pad in het museum om de rest van het gebodene te bekijken. We sloten de dag af met een drankje en een ijsje op het inmiddels zonnige terras; een mooie afsluiting. Tenslotte bracht Hans, de vriendelijke chauffeur, ons weer veilig thuis en konden we met elkaar terugkijken op een bijzonder geslaagde dag, mede gerealiseerd door de gulle schenking van een stichting hier uit de regio waarvoor nogmaals onze hartelijk dank! Mocht het werk van de Zonnebloem u aanspreken, of als gast of als vrijwilliger, neem dan gerust eens contact op : zonnebloembbaa@outlook.com

Digitale krant