Afbeelding
Foto: Ger Loeffen

Vol najaarsprogramma bij de bibliotheek

Algemeen

BEUNINGEN - Dit najaar is er weer van alles te doen, te zien en te beleven in Bibliotheek Beuningen. Bezoekers kunnen tijdens lezingen nieuwe kennis opdoen, met elkaar in gesprek en hun kennis op het gebied van (digi)taal bijspijkeren. Voor kinderen zijn er kindercolleges en het Kindercafé waar alles draait om taal.

Op donderdag 8 september viert de bieb het 25-jarig bestaan van het Dijkmagazijn in Beuningen. Twan Teunissen blikt dan in zijn lezing terug op de afgelopen vijfentwintig jaar natuurontwikkeling in de Beuningse uiterwaarden. Samen met ARK Natuurontwikkeling, Rijkswaterstaat en vele anderen werkte Staatsbosbeheer aan ruimte voor riviernatuur. Hij neemt ook een kijkje in de toekomst. Kaartjes kosten 4 euro voor bibliotheekleden en 5 euro voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek.

Koffie & Boek

Vind jij het leuk om over boeken te praten en leestips uit te wisselen? Kom dan naar Koffie & Boek. Neem een mooi boek mee waarover je graag wil vertellen. Je ontmoet andere leesliefhebbers en doet nieuwe leesinspiratie op. Dit gratis koffie-uurtje vindt elke derde dinsdag van de maand van 10 tot 11 uur plaats in Bibliotheek Beuningen. De eerste is op dinsdag 20 september.

Opening Kindercafé

In het wekelijkse Kindercafé draait alles om taal. Kinderen doen hier taalspelletjes, praten over van alles en nog wat en gaan aan de slag met leuke opdrachten. Ouders zijn ook welkom. Het Kindercafé vindt elke woensdag plaats van 14.15 tot 15.15 uur in Montessori Kindercentrum Montijn in Beuningen (Koningstraat 5k), in samenwerking met de bibliotheek. De opening vindt plaats op 21 september, met een spectaculaire goochelshow van goochelaar Marc. Houd jouw (klein)kind van honden? Kom dan naar het kindercollege over hulphonden op donderdag 15 september in Bibliotheek Beuningen. Wiepy is aanwezig met haar trouwe hulphonden Soul en Iras. Wiepy zit in een rolstoel en vertelt wat Soul en Iras allemaal doen om haar te helpen.

De Nederlandse taal leren of je digitale vaardigheden bijspijkeren? Ook dat kan in de bieb! Kijk voor het hele programma en meer informatie op www.obgz.nl.