"Ramblas' in de winkelstraat Druten waar het Ontbijt plaats zal vinden.
"Ramblas' in de winkelstraat Druten waar het Ontbijt plaats zal vinden. Foto: Chantal Roest

Animo voor initiatief Samen Ontbijten Druten groot

16 aug, 16:53 Algemeen

DRUTEN - Voor het Samen ontbijten in Druten op zondag 28 augustus in de Hogestraat hebben zich meer dan zeshonderd deelnemers aangemeld. De inschrijving, middels het inleveren van een kassabon met naam en adres achterop, is inmiddels gesloten. De gelukkige winnaars zijn op de hoogte gebracht.

De organiserende ondernemers zijn blij met het grote aantal inschrijvingen. Het maximum aantal ontbijtgasten was gesteld op driehonderdvijftig.

Bloemen
De tafel in de Hogestraat wordt 55 meter lang, en wordt door de deelnemende winkeliers niet alleen van brood (bakker Geert Vonk), beleg en drankje (Plus) voorzien. Verploegen Schoenmode, Annette-Mode, Van Woerkom Juweliers, Elle Lingerie en Via Moda zorgen voor bijvoorbeeld muziek en entourage in de vorm van bloemen. Voor het geval het weer tegen zit staan er tenten.

Ondernemer George Lenssen is uiteraard blij met de belangstelling, maar wijst daarnaast ook op de achterliggende gedachte van de organiserende ondernemers: ‘We wilden ook iets doen voor de overige ondernemers. In coronatijd liep alleen “food” goed door. Anderen hadden het moeilijk. Daar willen we op deze manier iets voor terug doen. We hoopten dat het ontbijt mensen naar het centrum zou trekken.’

Vervolg
De ondernemers zetten geen tafels en stoelen bij naar aanleiding van het grote aantal aanmeldingen. Het is te kort dag voor de organisatie om nog aanpassingen te doen. Of het evenement volgend jaar een vervolg krijgt is nog niet duidelijk.

Digitale krant