Afbeelding
GESPONSORD

De voordelen van een fietsendrager

9 aug, 14:29 Algemeen

Ga je graag een rondje fietsen? Dan is een fietsvakantie een goed idee. Fietsen in een andere omgeving en nieuwe plaatsen leren kennen is namelijk heel leuk! Je kunt op locatie een fiets huren, maar eigenlijk is het fijner om je eigen fiets mee te nemen. Je bent dan niet afhankelijk van een andere partij en kunt vertrekken wanneer je wilt. Gelukkig kun je fietsen makkelijk met de auto meenemen op fietsendragers!

Verschillende soorten fietsendragers
Als je op zoek bent naar fietsendragers, dan kom je verschillende soorten tegen. We kunnen een onderscheid maken tussen een fietsendrager voor op de trekhaak en voor op het dak.

Fietsendrager op het dak
Een dakdrager is de goedkopere optie van de twee en is aan te raden als je met de caravan reist. Het nadeel van een dakdrager is alleen wel dat je meer wind. Daarnaast moet je soms ook rekening houden met de hoogte als je een parkeergarage of tunnel in rijdt. Verder is een dakdrager minder gebruiksvriendelijk in vergelijking met een trekhaak, aangezien je de fietsen het dak op moet tillen. Heb je een zware fiets zoals een e-bike, dan is een dakdrager eigenlijk niet geschikt.

Fietsendrager aan de trekhaak
Een trekhaak is wel geschikt voor e-bikes. De meeste fietsendragers van Heuts bieden ruimte voor maximaal twee elektrische fietsen. Check dit voor de zekerheid dus altijd even na voordat je er daadwerkelijk een koopt. Het voordeel van een trekhaak is dat deze kantelbaar is. Dit betekent dat je nog steeds bij de kofferbak kunt als de trekhaak gemonteerd is. Het monteren gaat makkelijk en als extra optie kun je er ook een oprijgoot bij bestellen.

Fietsendrager op een elektrische auto
Rijd je met een elektrische auto en wil je een fietsendrager gebruiken? Dan is er wel een belangrijk verschil met niet-elektrische auto’s. Sommige elektrische autofabrikanten leveren standaard een trekhaak mee, waar je dan zelf een fietsendrager op kunt zetten. Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met de maximale kogeldruk. Sommige elektrische auto’s hebben bijvoorbeeld een kogeldruk van slechts 20 kg. De gemiddelde fietsendrager weegt al 20 kg, dus dan kunnen er eigenlijk al geen fietsen meer op. Heeft jouw elektrische auto géén trekhaak? Dan mag je wettelijk gezien geen ‘gewone’ trekhaak laten monteren. Wel zijn er speciale trekhaken te koop met een pin door de kogel. Deze zijn speciaal bedoeld om een fietsendrager op te plaatsen.

!
Digitale krant