Afbeelding
Foto: Erna Kool

De fotografie hotspot van: Erna Kool

7 aug, 09:00 Algemeen

In coronatijd sloeg menigeen aan het fotograferen. Sindsdien is er in de Maas&Waler bijna wekelijks een In Beeld pagina te vinden met daarop de mooiste foto’s uit Maas en Waal. Prachtige vergezichten, mooie zonsondergangen en bijzondere flora en fauna. Een van de fotografen wiens beelden regelmatig in de krant terug te vinden zijn, is Erna Kool uit Ewijk.


Vaak brengt ze het landschap van Maas en Waal in beeld, evenals de flora en fauna die daar te vinden zijn. Haar favoriete ‘hotspot’ zijn de uiterwaarden.

IJkpunt
‘Ik ga graag naar de dijk en de Waal, en specifiek de uiterwaarden bij Ewijk. Daar kan ik lekker snel naartoe fietsen. Ik heb er al zoveel gezien en gefotografeerd. Het is er vaak prachtig in de vroege ochtend, vooral met wat mist, of bij zonsondergangen, de verschillende mooie luchten die weerspiegelen in het water, met de Tacitusbrug als ijkpunt. Je vindt hier een bijzonder mooi stuk natuur met veel soorten vogels, waaronder eenden en lepelaars. Ik heb er ook reeën en bevers gespot. Daarnaast vind je er veel soorten bloemen, planten, juffers, vlinders et cetera. Te veel om op te noemen. Vooral de verschillende jaargetijden zijn boeiend. Er is altijd wat te zien. Ik geniet enorm van de rust daar, ook om ongegeneerd foto’s te kunnen maken zonder dat iemand op me let.’

Afbeelding
!
Digitale krant