Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen

Molens in Museum Tweestromenland

BENEDEN-LEEUWEN - In Museum Tweestromenland is de komende tijd een kleine overzichtstentoonstelling te zien over het ontstaan, de functie, de werking en het uiterlijk van de molens in het Land van Maas en Waal. 

Aan de hand van zes panelen krijgt de bezoeker een duidelijk overzicht van de ontwikkeling van de molens met daarbij foto’s van de nog bestaande molens. Een historisch onderscheid kan worden gemaakt tussen de molens van Heerlijkheden, kloostermolens en particuliere molens die zich bestemd waren voor het malen van graan (in vrijwilligheid of gedwongen) en de poldermolens die werden ingezet bij de afwatering van het gebied. In deze streek zijn veel soorten molens te zien. Op een duidelijke manier leggen vrijwilligers in de tentoonstelling de verschillen, functies en het uiterlijk van deze molens uit. 

Voor mensen die belangstelling hebben in de cultuurgeschiedenis, of in molens, is deze tijdelijke tentoonstelling erg de moeite waard. Bij de balie is een boekje te koop met daarin een uitgebreid overzicht van de molens in de regio. De tentoonstelling is te zien tot en met woensdag 28 september. Meer informatie: www.museumtweestromenland.nl.

Meer berichten