Logo demaasenwaler.nl
Christa Rike.
Christa Rike. (Foto: Petra van der Linden-Rike)

Drie nationale titels voor Christa Rike

ALPHEN/OIRSCHOT - Tijdens het Nederlands Kampioenshap IJslandse paarden, vorig weekend in Oischot, heeft de Alphense Christa Rike drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille behaald. 

Christa reisde naar Oischot af met vijf IJslandse paarden. Met drie hengsten, een merrie en een ruin werd er in verschillende disciplines gestart. De Alphense kwam glansrijk door de selecties. Ze had op voorhand gehoopt op minimaal twee finales, maar uiteindelijk stond ze met al haar paarden in de finaleronde.

Tijdens de telgangren op zaterdagavond behaalde ze een zilveren medaille met haar hengst Àsi. Voor de zondagmiddag stonden er twee finales op het programma. Ondanks de warmte behaalde Christa eenmaal goud en eenmaal brons. Leuk detail was dat er met een voor IJslandse begrippen jonge merrie (6 jaar) gestart werd die Christa volledig zelfstandig gefokt en ingereden heeft. De uitzonderlijk talentvolle merrie, Vónadis frá Fensalir, reed ook een finale in de middag. De vijf gangen, waaronder tölt en telgang, leverden ook een gouden plak op, en een mooie sjerp voor het paard.

Koningsklasse
In de klasse A-sport viergangen V1 was er pech voor Christa en haar hengst Fàni en moest ze opgeven. In de grote A-finale vijfgangen F1, de koningsklasse, stond de Alphense amazone van het begin af aan bovenaan. Uiteindelijk behaalde ze ook in deze klasse goud, en mag ze zichzelf Nederlands kampioen vijfgangen noemen met haar Hengst Baron. ‘Een droom die uitkomt’, aldus Christa. ‘Driemaal goud, een keer zilveren en een keer brons op een Nederlands kampioenschap is zo bijzonder. Ik had dit nooit verwacht. Ik ben dan ook supertrots op de behaalde resultaten.’

Meer berichten