Logo demaasenwaler.nl
Bakker Geert Vonk zorgt voor de broodjes.
Bakker Geert Vonk zorgt voor de broodjes. (Foto: John van Gelder)

Een groot(s) ontbijt in centrum Druten

DRUTEN - Maar liefst 350 mensen kunnen op zondag 28 augustus in de ochtend aanschuiven aan de 55 meter lange ontbijttafel in de Hogestraat van Druten. Overdekt, met echt servies, heerlijke broodjes, fijn beleg, koffie, thee en andere drankjes én versiering is deze ontbijttafel een lust voor het oog en de maag. 


Hoe u een plekje aan de tafel kunt bemachtigen? Dat is een kwestie van geluk hebben. Iedereen die in juli en augustus een aankoop in het centrum van Druten doet maakt kans. Tenminste, als u op de achterkant van de kassabon uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen (maximaal vier) u wilt komen ontbijten invult, en deze bon inlevert bij een van de winkeliers. De hoogte van het aankoopbedrag is niet van belang, een klant is een klant, aldus Geert Vonk, een van de initiatiefnemers van dit festijn.

Het was de bedoeling om de herinrichting van de Hogestraat te vieren met een groots ontbijt in diezelfde Hogestraat. Vanwege corona kon dat destijds niet, maar Geert Vonk was samen met George Lenssen van supermarkt Plus nog steeds gecharmeerd van het idee. Nu wordt het gekoppeld aan het einde van de schoolvakantie: zondag 28 augustus. Uiteraard zijn de winkels in het centrum die dag ook open voor publiek en worden de winkelstraten omgetoverd tot een fraaie wandelpromenade. Een groot aantal winkels levert een bijdrage aan het slagen van dit grootse ontbijt, zoals Via Moda, Annette Mode, Van Woerkom Juweliers, Elle Lingerie, Verploegen Schoenmode, Plus en Bakkerij Vonk.

Aankoopbonnen kunnen tot en met 13 augustus worden ingeleverd bij het merendeel van de winkels in het centrum van Druten. Die worden daarna verzameld, er volgt een trekking, en op 14 augustus worden de winnaars gebeld. Of dit het begin is van een mooie traditie is nog niet te zeggen. Eerst wordt alles op alles gezet om van dit initiatief een succes te maken voor het gehele Drutense centrum.

Door Elly Bruns

Meer berichten