Logo demaasenwaler.nl
Frans en Yvonne.
Frans en Yvonne. (Foto: Basisschool de Ruyter)

Basisschool De Ruyter neemt afscheid van conciërge Frans

WEURT - Frans Grefkens heeft dinsdag 12 juli afscheid genomen van basisschool de Ruyter. Na 24 jaar conciërge geweest te zijn gaat hij nu genieten van zijn pensioen.

Frans werd om 8.30 uur opgehaald door groep 8-leerlingen Ivo en Ferre. Ze hadden een geweldige kar gemaakt en als echte held werd Frans door deze twee leerlingen de school binnengereden. Alle andere kinderen stonden klaar om de conciërge toe te zingen. Onder toeziend oog van zijn vrouw Yvonne nuttigde Frans vervolgens samen met alle kinderen pannenkoeken. ‘s Middags verraste hij de leerlingen met een ijsje. Als cadeau voor de kinderen had Frans zijn eigen afscheidslied geschreven op de melodie van het nummer “Leef”. Iedereen zong uit volle borst mee.

Gelukkig zullen de kinderen en leerkrachten Frans ook na zijn pensioen zeker nog zien. Aangezien hij in Weurt woont kan hij regelmatig even langsfietsen om te zwaaien. ‘Hij zal gemist worden, maar heeft het verdiend om van zijn pensioen te gaan genieten’, aldus een van de leerkrachten.

Meer berichten