Logo demaasenwaler.nl
<p>Woonwaarts en KlokGroep tekenden een overeenkomst voor de realisatie van veertien sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Hemelrijk.</p>

Woonwaarts en KlokGroep tekenden een overeenkomst voor de realisatie van veertien sociale huurwoningen in de nieuwe wijk Hemelrijk.

(Foto: Woonwaarts)

Veertien sociale huurwoningen in plan Hemelrijk Druten

DRUTEN – Op de grens van Puiflijk en Druten aan de Koningsweg, tegen de velden van voetbalclub SCP aan, komen 14 duurzame sociale huurwoningen. Hiervoor ondertekenden Woonwaarts en KlokGroep dinsdag 19 juli een overeenkomst. De 14 sociale huurwoningen komen in de nieuwe wijk Hemelrijk. Naast de 14 sociale huurwoningen, bouwt KlokGroep er 46 koopwoningen en acht huurwoningen voor de middenhuur. In het tweede kwartaal van 2023 start de bouw van de nieuwe wijk. De woningen worden ongeveer een jaar later opgeleverd.

De behoefte aan betaalbare en duurzame woningen in Druten is groot. “We zijn dan ook blij dat er in Puiflijk 68 nieuwe woningen komen, waarvan 14 voor de sociale huur ”, zegt Bas van Daelen, manager Vastgoed bij Woonwaarts. “Hemelrijk wordt een gevarieerde buurt. We bieden straks 14 huishoudens een kans op een betaalbaar en duurzaam huis. Dat zorgt voor wat doorstroming op de woningmarkt.”

Duurzaam en betaalbaar wonen
Alle woningen worden gasloos gebouwd en verwarmd via een warmtepomp. Ook liggen er op alle woningen zonnepanelen. Hierdoor voldoen de woningen aan de laatste eisen van duurzaamheid en zijn ze energiezuinig. Hemelrijk bestaat in totaal uit 46 koopwoningen, acht middeldure huurwoningen en 14 sociale huurwoningen. De 14 sociale huurwoningen zijn straks te huur voor starters en kleine gezinnen. De woonoppervlakte is ongeveer 90m2. De sociale huurwoningen worden verhuurd via www.entree.nu en vallen onder de betaalbare huur. De exacte huurprijs maakt Woonwaarts bekend als de verhuur start.

Een bijzondere wijk met een groen karakter
Hemelrijk wordt een wijk met een groen en natuurinclusief karakter. Zo komen er groene erfafscheidingen tussen het openbare gebied en de voortuinen en nestkasjes in de gevels. En er zijn in het plan wadi’s (verlaagde groenstroken) om wateroverlast tijdens piekbuien te voorkomen. Deze natuurinclusieve onderdelen zorgen naast een fraaie uitstraling ook voor verkoeling tijdens de zomerhitte. Inmiddels zijn de straatnamen van Hemelrijk ook bekend: Hemelrijk, Karmijn en Mirabel. De namen verwijzen naar de voormalige boomgaard die vroeger op de locatie stond.

Meer berichten