Logo demaasenwaler.nl
Ridderproeven op Kasteel Hernen.
Ridderproeven op Kasteel Hernen. (Foto: T. Rothengatter)

Kasteelweken Hernen en Wijchen

Wijchense Kasteelweken bieden vol programma

HERNEN/WIJCHEN - Kasteel Hernen en Museum Kasteel Wijchen hebben deze zomervakantie de handen ineen geslagen om een leuk programma voor kinderen samen te stellen. Tijdens de Wijchense Kasteelweken is er op de twee locaties van alles te beleven. Gedurende deze weken is er elke week een ander thema.

Kinderen kunnen op Kasteel Hernen elke donderdag en zaterdag deelnemen aan een gratis activiteit, op Museum Kasteel Wijchen elke woensdag en vrijdag.

In Museum Kasteel Wijchen kunnen kinderen op woensdag 27 en vrijdag 29 juli een diadeem, waaier of schild versieren. Donderdag 28 en zaterdag 30 juli staat er voor hen bij Kasteel Hernen een echte ridderproef klaar, en kunnen ze laten zien dat ze kunnen zwaardvechten en boogschieten. Deze activiteit is inbegrepen in het toegangsbewijs. Voor een overzicht van activiteiten, zie: www.museumwijchen.nl/actueel/activiteiten.

Op Kasteel Hernen zijn ook de Kids-Zomerweken, met allerlei activiteiten speciaal voor kinderen. Op donderdag 21 juli kunnen de jonge museumbezoekers zich verkleden, en op zondag 24 juli is het mogelijk een eigen armbandje te maken. Voor het complete programma, zie: www.glk.nl/activiteiten/kasteelactiviteit/kids-zomerweken.

Meer berichten