Rob en Roos van Os op het loungeterras van Bistro Beach 22.
Rob en Roos van Os op het loungeterras van Bistro Beach 22. Foto: Hans Barten

Bistro Beach 22, een verborgen parel aan de Maas

Algemeen

APPELTERN - Aan de rand van camping Het Groene Eiland, op een idyllisch plekje pal aan het water, vind je sinds maart van dit jaar Bistro Beach 22. Een verborgen parel aan de Maas. Althans, nog heel even, want als het aan de enthousiaste eigenaren Rob en Roos van Os ligt ontdekken veel liefhebbers van lekker drinken, eten en gezelligheid hun kersverse etablissement. Na een grondige restyling zijn de twee helemaal klaar voor de zomer. 

Eenmaal plaatsgenomen op het zonnige terras met uitzicht op de Maas, wil je het liefst uren blijven zitten. Dat gevoel overviel Leeuwenaren Rob en Roos zelf ook, toen ze voor het eerst met deze plek kennismaakten. ‘Het pand was destijds in gebruik als campingkantine’, blikt Roos terug. ‘Toen we hoorden dat er nieuwe uitbaters werden gezocht, hoefden we niet lang na te denken.’ Met zorg en aandacht nam het stel de locatie, met hulp van zoons Jacce en Duco, onder handen, en toverde de kantine onherkenbaar om tot een smaakvolle en eigentijdse bistro.

Toegankelijk
Even toegankelijk als de sfeer die daardoor ontstond, is ook de menukaart, met daarop voor ieder wat wils. ‘Uit de keuken komen zowel klassieke als verrassende gerechten’, vertelt Rob, die zelf achter de pannen staat. ‘Zo serveren we een heerlijke carpaccio, saté en schnitzel, maar pakken we ook graag uit met seizoenspecials zoals mosselen, en steken we op zomeravonden geregeld onze Green Egg aan.’

Naast een plek voor lunch, diner en borrel, is Bistro Beach 22 tot slot het decor voor feesten en partijen. ‘Inmiddels hebben we de eerste gasten en hun gezelschappen mogen verwelkomen’, vertelt Roos enthousiast. ‘Zij kunnen daarvoor terecht in de bistro, de buitenbar, op het loungeterras aan het water of een combinatie van die drie. Verder zijn er regelmatig publieke evenementen, zoals zondagmiddagen met live muziek, een ‘White Party’ (30 juli) of het jaarlijkse Fuikfeest (13 augustus).’

Bistro Beach 22 is gevestigd aan de Lutenkampstraat 22 in Appeltern, parkeren is gratis. Meer informatie op www.bistrobeach22.nl.