Logo demaasenwaler.nl
<p>Doorkomst Vierdaagse Beuningen in 2016.</p>

Doorkomst Vierdaagse Beuningen in 2016.

(Foto: Gemeente Beuningen)

Beuningen en Weurt vieren roze woensdag feestelijk

Op woensdag 20 juli is het na twee jaar afwezigheid weer één groot feest in de gemeente Beuningen. De gemeente verwelkomt dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse, jong en oud. De wandelaars staat een warm welkom te wachten. Ze maken kennis met ‘Beuningen Buitengewoon’. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel vrijwilligers maakt de gemeente van de doorkomst een onvergetelijke dag.

Op het Thorbeckeplein staat een gezellig terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ moedigt burgemeester Daphne Bergman samen met het college elke loper persoonlijk aan. Zij zetten de wandelaars in het zonnetje. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een herinnering aan de doorkomst door Beuningen.

Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook de eigen inwoners worden in het zonnetje gezet. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk uitgenodigd voor de ontvangsttent.

Weurt wuift weer
De Vierdaagsevlag kan uit in Weurt-Noord! Op woensdag 20 juli lopen de Vierdaagsewandelaars voor de tweede keer in de Vierdaagsegeschiedenis door de sfeervolle Pastoor van der Marckstraat. In deze historische straat is genoeg te zien. De straat was vroeger onderdeel van de hoofdroute door het land van Maas en Waal. U vindt hier diverse monumentale en bijzondere panden, zoals een 17e-eeuwse gepleisterde boerderij met lage verdieping en pannen schilddak, het Maristenklooster uit 1905, een fantasietuin met daarin een verzameling bontgekleurde beelden en poppen en aan het einde van de straat rijksmonument Villa Roozenburg. Na het succes van de eenmalige routewijziging in 2015 nam een groep inwoners uit Weurt het initiatief om hier een permanent karakter aan te geven. En met succes! 2022 is een pilotjaar waarin de gemeente Beuningen en Stichting DE4DAAGSE bekijken of de route definitief wordt aangepast.

Herinneringen langs de Vierdaagse route
De gemeente haalt, net als vorig jaar, herinneringen op aan de doorkomst van de Vierdaagse door de gemeente. Herinneringen die tijdens de Vierdaagse als een fotocollage langs de Vierdaagseroute in Beuningen en Weurt hangen. De gemeente riep inwoners en anderen die de Vierdaagse een warm hart toedragen op hun mooiste herinneringen aan de doorkomst van de Vierdaagse te delen. Hierop werden foto’s van kinderen ontvangen die lekkernijen uitdelen aan de wandelaars, van enthousiaste inwoners die een feestje bouwen langs de route en de wandelaars aanmoedigen en van Beuningse lopers die door familie en vrienden worden onthaald in hún dorp. De mooiste foto’s hangen tot en met donderdag 21 juli op verschillende locaties langs de Vierdaagseroute in Beuningen en Weurt. Iedereen kan de foto’s bekijken.

Kruip in de huid van een Vierdaagsewandelaar
Bij de ontvangsttent op de Burgemeester Geradtslaan in Beuningen en bij het Dorpsplein in Weurt kunnen inwoners en wandelaars op woensdag 20 juli in de huid van een Vierdaagsewandelaar kruipen en zich een echte Beuningse Vierdaagsewandelaar voelen. Compleet met de Vierdaagsevlag en gladiolen. De gemeente roept iedereen op een foto te maken en deze op social media te delen met #vierdaagsebeuningen om nieuwe herinneringen te maken.

Volledig programma
Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, www.beuningensportief.nl/doortocht-4-daagse. Op www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.

Meer berichten