Logo demaasenwaler.nl
<p>Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.</p>

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld.

(Foto: Gemeente Druten)

Meedenken over profiel nieuwe burgemeester

DRUTEN - Inwoners van Druten kunnen meedenken over het profiel van een nieuwe burgemeester. Corry van Rhee-Oud Ammerveld is waarnemend burgemeester en neemt afscheid. 

Inwoners kunnen tot 25 augustus hun wensen voor een nieuwe burgemeester kenbaar maken via een online vragenlijst. Op de gemeentelijke website en de gemeentepagina in deze krant vinden Drutenaren een link naar de enquête. Ondertussen denkt ook een vertrouwenscommissie, met als voorzitter Gerard Worm en verder bestaande uit een vertegenwoordiger van elke partij, na over het profiel van de nieuwe burgemeester. Omliggende gemeentes, met wie de nieuwe burgemeester immers regelmatig overlegt, vraagt de commissie ook om inbreng. 

De vertrouwenscommissie biedt het profiel voor de burgemeester op 6 oktober aan de Commissaris van de Koning (CdK) aan. Deze wordt vervolgens openbaar gemaakt. De Cdk selecteert uit de sollicitanten de kandidaten waarmee de vertrouwenscommissie in januari gesprekken gaat voeren. In maart volgt dan de benoeming.

Meer berichten