Logo demaasenwaler.nl
Foto: Marcel Krijgsman

Bibliotheek op basisschool bij de Laak

WAMEL  - Om goed mee te kunnen draaien in de maatschappij, is lezen voor kinderen een basisvoorwaarde. Daarom gaat Basisschool de Laak meedoen met het programma ‘de Bibliotheek op school’. 

Jaren geleden kwam de bibliobus in de dorpskernen waar geen vaste bibliotheek was. Nu de bibliobus niet meer rijdt, heeft de Bibliotheek Rivierenland het programma ‘de Bibliotheek op school’ ontwikkeld. De gemeente West Maas en Waal hecht er waarde aan dat elke dorpskern zonder vaste bibliotheeklocatie, zoals Wamel, meedoet aan het programma. Basisschool de Laak heeft aangegeven interesse te hebben in het programma.

Wethouder Rob Reuvers vertelt: ‘Het is belangrijk dat de dorpskernen zonder vaste bibliotheek aansluiten bij het programma “de Bibliotheek op school”. Hiermee krijgen de kinderen toegang tot een uitgebreide boekencollectie en leesbegeleiding door een leescoach. Klassikaal leesplezier wordt hiermee gestimuleerd en er worden individuele leesgesprekken gehouden met kinderen met een zeer lage leesmotivatie.’

Door Hanneke de Vries

Meer berichten