Afbeelding

Maak kans op Beuningse fotoplaten

Algemeen

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen bestond, na de samenvoeging met Ewijk, op 1 juli 2020 veertig jaar. In dat kader was er een expositie met fotoplaten, die langs de vier dorpen reisde. Deze fotoplaten zijn inmiddels weer terug in het gemeentehuis, en de gemeente wil de platen graag aan inwoners geven. 

Iedereen die interesse heeft in een fotoplaat, kan tot 1 september via de gemeentelijke website aangeven welke plaat hij of zij wil hebben. Vervolgens inventariseert de gemeente alle reacties en verdeelt ze de fotoplaten. Bij meer geïnteresseerden per plaat wordt er geloot. Degenen die naast de plaat grijpen krijgen een kleinigheidje per post. Op maandag 26 september tussen 18.00 en 19.00 uur kunnen de gelukkigen hun fotoplaat bij burgemeester Daphne Bergman ophalen in het gemeentehuis onder het genot van een Beunings Keitje. 

De ambtenaren van de gemeente hebben hun best gedaan om alle personen op de foto’s te achterhalen. Dit is niet bij elke foto gelukt. Aanvullende informatie is welkom via foto@beuningen.nl. Staat u op een van de foto’s en stelt u dit niet op prijs? Dan hoort de gemeente dat graag. 

Oud fotomateriaal
Het is ook mogelijk om zelf oude foto’s van plekken of personen uit de gemeente te delen. Deze kunnen worden gestuurd naar foto@beuningen.nl. Graag met vermelding van het jaar waarin de foto is gemaakt, waar de foto gemaakt is, wie erop staan en wie de fotograaf is.