Cruiseschip voor Oekraïense vluchtelingen in Druten
Cruiseschip voor Oekraïense vluchtelingen in Druten Foto: Chantal Roest

Beneden-Leeuwen krijgt ook cruiseschip voor opvang

5 jul, 09:03 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN -  Ook in Beneden-Leeuwen komt een cruiseschip waar Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen. In Druten is al een cruiseschip bij de Veerdam. Dit is de derde locatie in de gemeente West Maas en Waal. In Altforst en Wamel zijn de andere twee locaties.

Gemeente West Maas en Waal heeft vanuit de Veiligheidsregio Gelderland Zuid (VRGZ) het verzoek gekregen of de gemeente aan de Waal een mogelijkheid heeft om een cruiseschip aan te laten meren. Die plek is gevonden aan de Waalbandijk tussen de Bikkelen en de Dijkdwarsstraat.

De verwachting is dat het cruiseschip eind juli/begin augustus aanmeert. Het schip biedt voor minimaal 6 maanden plaats aan maximaal 180 personen. Op het schip zijn al veel voorzieningen als tweepersoonshutten met sanitair, catering en gezamenlijke verblijfruimtes.
Er wordt binnenkort gestart met de voorbereidingen, zoals het uitdiepen van de ligplaats en de technische voorzieningen.

De burgemeester geeft aan dat de voorbereiding snel, maar zorgvuldig verloopt. ‘Het is daarbij belangrijk goed te communiceren en het gesprek aan te gaan. De direct omwonenden hebben een brief van mij ontvangen. Voor hen is er een bijeenkomst. Ook daarna blijven we in gesprek. Misschien willen inwoners hulp aanbieden, in welke vorm dan ook. Zo bundelen we onze krachten.’

Meer informatie
Inwoners die vragen hebben, kunnen kijken op: www.westmaasenwaal.nl/steun-oekraine of mailen naar oekraine@westmaasenwaal.nl.

Digitale krant