De Deestersteeg tussen Deest en de N322.
De Deestersteeg tussen Deest en de N322. Foto:

Files rondom Ewijk en Deest

1 jul, 12:59 Algemeen

EWIJK - Festival Down The Rabbit Hole, dat dit weekend wordt gehouden op recreatiegebied De Groene Heuvels in Ewijk zorgt voor een verkeersinfarct in de omgeving. Op de wegen van en naar Ewijk, Deest en Bergharen staat het verkeer muurvast. Inwoners moeten rekening houden met flinke vertraging of een alternatieve route kiezen.

Op de Deestersteeg, de weg vanuit Deest in de richting van Bergharen, komt het verkeer nauwelijks vooruit. Evenals op de Van Heemstraweg van Ewijk naar Deest, de Kooilaan, de Betenlaan (Winssen) en de Schoenaker (Beuningen). Op de Maas en Waalweg (N322) vanaf knooppunt Ewijk richting Deest is het filerijden. Ook rondom knooppunt Ewijk, en op de A73 vanuit Wijchen richting knooppunt Ewijk, staat het verkeer vast.

Het driedaagse festival Down The Rabbit Hole (DTRH) vindt plaats van 1 tot en met 3 juli 2022. De voorbereidingen zijn al enige weken geleden gestart. Er worden zo’n 35.000 festivalgangers verwacht. Op het terrein aan de Groene Heuvels konden kampeerders vanaf donderdagmiddag al terecht. Het programma begint op vrijdag rond de middag.

!
Digitale krant