Logo demaasenwaler.nl
Anima Mundi
Anima Mundi (Foto: Artist iimpression)

Anima Mundi komt er uiteindelijk toch

WINSSEN - Het kwam in 2014 niet op de dijk bij Winssen en vorig jaar ook niet in een perenboomgaard aldaar, maar nu uiteindelijk wel in de achtertuin van de familie Kortekaas: Anima Mundi.

De zestien beelden komen dus in De Tempelhof. De laatste hindernis bij de gemeente is daarvoor nu genomen, want de ingediende bezwaarschriften zijn afgewezen. Twee omdat de inwoners weliswaar in de omgeving wonen maar geen zicht hebben op de beeldentuin, een derde was te laat met reageren en een vierde richtte zich op het woon- en leefklimaat in de omgeving. Maar daar is volgens de commissie al rekening mee gehouden.  

Het kunstwerk Anima Mundi, letterlijk vertaald ‘Ziel van de Wereld’, is geïnspireerd op de Griekse Agora of Stoa. Een zuilengalerij waar de mensen destijds bij elkaar kwamen om te filosoferen over het leven of om even tot zichzelf te komen. Zo is ook Anima Mundi bedoeld. Het kunstwerk geeft met twee poorten toegang tot een galerij van 2 x 7 monumentale zetels waarop rechters in vergadering zijn over de geest van de tijd.

Door Patrick Huisman

Meer berichten