Logo demaasenwaler.nl
<p>Dorpshuis de Lier.</p>

Dorpshuis de Lier.

(Foto: Sharon Willems)

Coalitie wil geld reserveren voor dorpshuis De Lier

PUIFLIJK - De coalitiepartijen in Druten willen geld reserveren voor dorpshuis De Lier in Puiflijk. Onverwacht komt er namelijk eenmalig geld van de overheid, onder meer door een hogere loon- en prijscompensatie. Kernachtig Druten en de Dorpslijsten willen dat het bedrag uiteindelijk naar de plannen voor het dorpshuis gaat.

Fractievoorzitter Kees Arts (Kernachtig Druten) geeft wel aan dat de gemeente zwaar weer tegemoet gaat in financiële zin. Deze meevaller is van tijdelijke aard. 

Voor de verkiezingen besloot de gemeenteraad nog in meerderheid om voor de zomer van dit jaar helder te hebben wat er moest gebeuren met De Lier. In het coalitieakkoord namen de partijen dat weer terug. Er moest eerst een overzicht komen van wat de gemeente nog wil en De Lier zou bij die overwegingen worden meegenomen. Het bestuur van het dorpshuis toonde zich erg teleurgesteld. Nu wil de coalitie de daad bij het woord voegen.

Het voorstel om een spaarpotje te maken voor De Lier wordt op donderdag 7 juli in de gemeenteraad besproken.

Bedrag
Kees Arts wil zich nog niet uitlaten over de hoogte van het bedrag. ‘Het is meer dan een gebaar.’ Daar hoort wat hem betreft geen bedrag van enige duizenden bij, maar ‘zeker een veelvoud daarvan’.

De reden dat hij nog geen bedrag kan noemen is dat dit voorstel nog ‘in ontwikkeling’ is. 

Voorafgaand aan de verkiezingen lagen nog verscheidene plannen voor het dorpshuis op tafel voor de raad. Toen werd afgesproken dat voor de zomervakantie een gedegen doorrekening zou komen van die visies om een keuze te kunnen maken. Vervolgens wilden Kernachtig Druten en de Dorpslijsten eerst een overzicht hebben van wat Druten de komende jaren te wachten staat. Die politieke lijn wordt nu verlaten.

Door Gerrit Jan Riedstra

Meer berichten