Logo demaasenwaler.nl
Huisartsenpraktijk Druten Centrum
Huisartsenpraktijk Druten Centrum (Foto: Chantal Roest)

Drutense artsen nemen geen nieuwe patiënten meer aan

DRUTEN -  Huisartsenpraktijken Druten Zuid en Druten Centrum nemen geen nieuwe patiënten meer aan. Nieuwe inwoners kunnen zich wel inschrijven bij Arene, een digitale huisartsenpraktijk.

Het water staat de huisartsen aan de lippen. Om de goede zorg voor patiënten te waarborgen hebben ze tot deze maatregel moeten besluiten. ‘Grote druk op de bestaande praktijken dwingt tot een andere organisatie van de zorg voor nieuwe patiënten’, aldus de huisartsen in een gemeenschappelijke verklaring.

Arene biedt digitale zorg, door middel van bijvoorbeeld telefonisch advies, e-consulten en beeldbelconsulten. Zodra er een fysieke beoordeling nodig is, komen de lokale huisartsen er aan te pas.

Derde praktijk
De Drutense huisartsen gaan er nadrukkelijk van uit dat dit slechts een tijdelijke oplossing is. Er komt, door de woningbouwplannen, onvermijdelijk een moment dat de aanwas van patiënten een derde praktijk mogelijk maakt. Het is aan de zorgverzekeraars om ervoor te zorgen dat een ieder toegang heeft tot huisartsenzorg.
Tegen die tijd neemt de derde praktijk de ‘digitale’ patiënten, die dat willen, over. ‘Dan heeft iedereen in Druten weer toegang tot de huisartsenzorg zoals die is bedoeld: dichtbij huis in een vertrouwensrelatie.’

Overigens probeert Arene zoveel mogelijk elke patiënt te koppelen aan een arts. De digitale huisartsenzorg biedt meer mogelijkheden dan de online-service van de huisartsenpraktijken in Druten. Meer informatie: www.arene.nl.

Door Gerrit Jan Riedstra

Meer berichten