Logo demaasenwaler.nl
Foto: Basketballvereniging Challenge

Twee teams van Challenge Basketball Kampioen

BEUNINGEN - Na een veelbewogen seizoen, waarin een deel van de competitie werd stilgelegd door de coronamaatregelen en het bestuur in maart opzoek moest naar een nieuwe trainings- en wedstrijdhal, komt het seizoen deze week tot een einde. En niet zonder succes, want de Heren 1 en de U14-1 van Challenge Basketball uit Beuningen zijn kampioen geworden in hun competities!

Kampioenen
De Heren 1 had al op 28 mei het kampioenschap veiliggesteld door een 47-72 overwinning op Pigeons 1 uit Duiven. De mannen in oranje speelden een overtuigende wedstrijd, waardoor zij twee punten los kwamen van de concurrentie. Een week eerder was de spanning voelbaarder, in het tijdelijke onderkomen in Nijmegen, sporthal De Horstacker. Op 21 mei stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma. De Heren 1 speelde die dag tegen Wyba uit Wijchen, dat op 21 mei nog een theoretische kans had op het kampioenschap. De Heren 1 moest deze wedstrijd winnen om zicht te houden op het kampioenschap en zou bij winst van de Heren 2 het kampioenschap zelfs in eigen hand kunnen houden. In een spannende wedstrijd wisten zij de twee punten bij Challenge te houden, met een 59-50 overwinning. De andere belangrijke wedstrijd werd gespeeld door de Heren 2 (spelend in dezelfde competitie), tegen SBA Sphinx uit Wageningen, op dat moment de nummer 2 van de competitie. Bij een verlies van Heren 2 kon Sphinx nog gelijk komen in punten met Heren 1, wat zou betekenen dat de twee teams een beslissingswedstrijd moesten spelen. Zo ver kwam het niet, want de Heren 2 wist in een goede wedstrijd met 55-47 te winnen van Sphinx. Bij het kampioenschap hoort ook een promotie, de Heren 1 van Challenge Basketball speelt in het seizoen 2022-2023 weer in de 1e Klasse van regio Oost.

De andere kampioen, U14-1, wist op 4 juni, in het laatste wedstrijdweekend pas dat het kampioen was geworden. Mede door corona kwam één tegenstander bij de thuiswedstrijd niet opdagen en werd de uitwedstrijd tegen hen niet meer gespeeld. Uiteindelijk stond het team van Challenge gelijk in punt met Basketball All Stars uit Epe, maar door een beter wedstrijdquotiënt, werd Challenge kampioen. Helaas niet tijdens een kampioenswedstrijd, maar op 20 juni is het feestje alsnog in de Horstacker gevierd met de jongens en meisjes van de U14-1!

Volgend seizoen
De laatste trainingen zijn deze week nog in de Horstacker. Het volgende seizoen begint op maandag 5 september, weer in de eigen sporthal De Tinnegieter! Het eerste wedstrijdweekend zal al snel volgen op 18 en 19 september. Challenge Basketball groeit hard, in het seizoen 2021-2022 begonnen we met 5 competitiespelende teams, aan het einde van het seizoen waren dat er al 6. In het seizoen 2022-2023 starten we met maar liefst 9 competitiespelende teams. Challenge Basketball is hiermee hard op weg om voor alle leeftijden basketball aan te bieden. Vanaf volgend seizoen kan alle jeugd die geïnteresseerd is in basketball, tot 16 jaar, komen proeftrainen! Heb jij na de zomervakantie zin om een training mee te komen doen? Meld je dan aan voor een proeftraining via https://www.challengebeuningen.nl/aanmeldingsformulier-proeftrainingen/.

Zomervakantie
Wordt er in de zomervakantie dan helemaal niet gebasketbald in Beuningen? Tuurlijk wel! Via de groepsapps van de verschillende teams proberen we om op de zaterdagochtenden vanaf 11 uur in het Hosterdpark in Beuningen met een groepje jeugd te gaan basketballen. Je herkent ons aan de beachflags die we in en rondom het park neerzetten tijdens deze partijtjes. Ben je in de buurt en heb je niks te doen? Kom dan langs en spreek één van de personen aan met STAFF op zijn shirt.

Old Stars Basketball
Challenge Basketball wil heel graag een Old Stars team op gaan richten in Beuningen. Een Old Stars team bestaat uit 55-plussers, die op een rustig tempo basketballen. Heb jij interesse om een keer een training mee te doen of wil je op de hoogte blijven va de ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar communicatie@challengebeuningen.nl o.v.v. Old Stars.

Meer berichten