Logo demaasenwaler.nl
<p>Zicht op de kerken in Horssen&nbsp;</p>

Zicht op de kerken in Horssen 

(Foto: Jan Herckenrath)

Woonzorglocatie voor dementerenden

HORSSEN - Tegenover dorpshuis De Horst komt een woonzorglocatie voor dementerenden. Het college van B en W wil medewerking verlenen aan de ontwikkeling daarvan.

De eigenaar van Rijdt 65 wil op Rijdt 63 (eigendom gemeente) en 65 aan de straatzijde twee woningen realiseren en daarachter zeventien zorgeenheden voor dementerenden. Het gaat om 24-uurszorg.
De initiatiefnemer moet nog wel wat huiswerk doen. Zo zijn er te weinig parkeerplaatsen ingetekend. De welstandscommissie, de rayonarchitect, is niet tevreden over het ontwerp van de nieuwbouw en vindt de woonsituatie van juist deze doelgroep aan een parkeerplaats verre van ideaal.

Daar stelt het college tegenover dat de vraag naar zorgeenheden in Druten het aanbod ruim overtreft. In de gemeente Druten zijn op dit moment ongeveer zestig woonplekken. Volgens de prognoses van Alzheimer Nederland en de provincie ligt de behoefte op zeventig tot tachtig plaatsen voor een gemeente als Druten. Dat zou in de toekomst alleen maar meer worden. Het college geeft de voorkeur aan kleinschalige woonzorgvoorzieningen.  

Meer berichten