Logo demaasenwaler.nl
<p>de zon kruipt net de wolk uit met een windmolen van de overkant van de Waal.</p>

de zon kruipt net de wolk uit met een windmolen van de overkant van de Waal.

(Foto: Erna Kool)

Meedenken over Windpark Beuningen

BEUNINGEN - Windpark Beuningen zoekt inwoners die willen meedenken, meepraten en meesturen. Dit najaar wordt een gebiedstafel opgestart; een overleg waarbij de initiatiefnemers van het windpark in gesprek gaan met lokaal belanghebbenden. Energiecoöperatie EnergieVoorVier is op zoek naar gemotiveerde inwoners die willen meedenken en beschikbaar zijn om mee te doen, naast direct-omwonenden van het park, grondeigenaren, ondernemers en natuurbeschermers, de overige beoogde deelnemers van de Gebiedstafel Windpark Beuningen.

Initiatiefnemers voor de gebiedstafel zijn de ontwikkelaars van het windpark: Energiecoöperatie EnergieVoorVier (EVV), Eneco en Falck Renewables. Aan de gebiedstafel worden de plannen voor Windpark Beuningen op de voet gevolgd, besproken en van advies voorzien.

Windpark
De gemeente Beuningen werkt al een aantal jaren – samen met inwoners en ondernemers – aan een energieneutraal Beuningen. De gemeente wil in 2040 net zoveel energie opwekken als de inwoners samen gebruiken. Windpark Beuningen gaat mede bijdragen aan deze ambitie. De molens komen ten zuiden van rijksweg A73 en ten westen en oosten van de A50. Windpark Beuningen wekt elektriciteit op voor duizenden huishoudens. De gemeenteraad van Beuningen heeft 23 november 2021 groen licht gegeven voor de ontwikkeling van het windpark.

Energiecoöperatie EnergieVoorVier wil inwoners verenigen om samen duurzaam te ontwikkelen. Meer informatie: www.energievoorvier.nl.

Meer berichten