Logo demaasenwaler.nl
ter illustratie
ter illustratie (Foto: Stock)
GESPONSORD

Hoe kies ik de juiste bank voor mijn onderneming?

Wil je een zakelijke rekening openen voor je onderneming? Goed idee! Een aparte zakelijke bankrekening op naam van je onderneming oogt niet alleen professioneel, maar houdt ook je administratie overzichtelijk. Tegenwoordig valt er best veel te kiezen als je een nieuwe zakelijke rekening wilt openen. Dus hoe kies je eigenlijk de juiste bank voor jouw onderneming uit?

Traditionele bank en online bank
Om een goede keuze te maken, is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten banken bestaan: een traditionele en online bank. Hieronder lees je in het kort wat de verschillen zijn.

De traditionele bank
Hoogstwaarschijnlijk ben je reeds bekend met de traditionele banken. Dit zijn namelijk de grote spelers zoals ABN Amro, ING en de Rabobank. Deze banken hebben fysieke kantoren in het hele land, dus je kunt altijd persoonlijk even langsgaan voor het regelen van verschillende bankzaken. Wel zijn de traditionele banken vaak relatief duur ten opzichte van de online banken. Je betaalt een bedrag voor het afsluiten van de rekening en daarnaast kost het ook geld om transacties te volbrengen.

De online bank
De online bank (soms ook neobank genoemd) bestaat pas sinds een aantal jaren en is daarom nog redelijk nieuw. Revolut, Knab, bunq en N26 zijn voorbeelden van online banken en zoals de naam al suggereert, zijn er geen fysieke filialen en regel je hier alles online. In het algemeen zijn online banken daarom ook goedkoper dan traditionele banken. Een zakelijke rekening openen is soms zelfs gratis. Je betaalt dan alleen voor de transacties en de specifieke diensten die je nodig hebt. Het nadeel van een online bank is wel dat contant geld op je rekening afstorten niet tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast hebben ze vaak ook geen uitgebreid dienstenpakket zoals zakelijke verzekeringen afsluiten.

Zelf banken vergelijken? Hier kan dat!
Wil je zelf alle banken naast elkaar leggen en ben je op zoek naar een overzichtelijke en onpartijdige vergelijking? Dan is zakelijkbankieren.nl een handige website om mee te nemen. Hier vind je namelijk een keuzehulp en veel expert info over zakelijke bankrekeningen. Daarnaast kun je hier in één oogopslag de prijzen, rentepercentages, functionaliteiten en voorwaarden van vreemde valuta rekeningen, zakelijke leningen, factoring, zakelijke hypotheken en pinapparaten met elkaar vergelijken. Dit stelt je in staat om een weloverwogen keuze te maken welke bank en bijbehorende financiële producten voor jouw onderneming het beste van toepassing zijn!

Meer berichten