Logo demaasenwaler.nl
Koninklijke onderscheiding voor Frans van Gelder
Koninklijke onderscheiding voor Frans van Gelder (Foto: Reinier Jansen)

Koninklijke onderscheiding voor Frans van Gelder

Koninklijke onderscheiding voor Frans van Gelder

Wethouder Frans van Gelder (CDA) van gemeente West Maas en Waal ontving donderdag 16 juni een Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als raadslid in de periode van 2010 tot 2022. Frans van Gelder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Vincent van Neerbos reikte de onderscheiding uit tijdens de openbare raadsvergadering.

Frans van Gelder was gedurende deze periode ook voorzitter van de rondetafelgesprekken. Naast zijn politieke verdiensten heeft hij zich door de jaren heen ook met veel betrokkenheid ingezet binnen het dorp Altforst.

Tussen 1974 en 2011 vervulde Frans van Gelder diverse functies (bestuurslid, penningmeester, voorzitter) binnen Voetbalvereniging AAZ. Ook richtte hij in 1994 samen met een aantal anderen het Dorpscomité Altforst op, waarvan hij tot en met 2010 voorzitter was. Daarnaast was hij in 2009 en 2010 voorzitter in het bestuur van de organisatie van de Pinkstermarkt en ruim tien jaar penningmeester van de Seniorenvereniging Altforst.

Frans van Gelder was bovendien tussen 2011 en 2019 bestuurslid van Dorpshuis de Uithof en tien jaar bestuurslid van de Stichting Vrienden van de Uithof.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar is Frans van Gelder op 28 april geïnstalleerd als wethouder. Tot zijn portefeuille behoren onder anderen Financiën, Mobiliteit, Gemeentelijk vastgoed, Ruimtelijk beheer en Afvalbeleid.

Meer berichten