Logo demaasenwaler.nl
Miréya Derksen
Miréya Derksen (Foto: Ger Loeffen)

Mireya Derksen crowdfunding project ‘The Fantasy Rhapsody’

BEUNINGEN - Mireya Derksen start het crowdfunding project ‘The Fantasy Rhapsody’. In de afgelopen jaren heeft de Maas&Waler een aantal keren iets over Mireya Derksen (nu 21 jaar) uit Beuningen geplaatst: als jong zangtalent won ze in 2012 Beuningen Kids Got Talent; deed in 2017 mee aan Das Supertalent in Duitsland (Duitse tv); stond tweemaal op Klassiek op het Amstelvel en haalde in 2020 de halve finale van eerste seizoen We Want More (na een onderbreking van maanden wegens corona). 

Bij Vrijpop had ze onlangs haar 15 minutes of fame met klinkende nummers en een verrassende switch tussen pop, symfonic rock en de bekende klassieker Nessun Dorma, wat haar een groots applaus opleverde. 

Naast zingen componeert ze ook. In 2017 is ze genomineerd voor het Prinses Christina Compositie Concours met een compositie voor piano en zang (vocalise). Ze componeert nu orkestrale filmmuziek waarin veel instrumenten zijn verwerkt . 

Na haar opleiding Video Editor & Director volgt ze nu een opleiding tot muziekproducer. In 2021 heeft ze samen met professionele muziekproducers 2 nummers geschreven en geproduceerd voor de open inzending van het songfestival, waarvoor ze positieve reacties ontving voor muziek en creativiteit. Harten4Groep uit Beuningen heeft hiervoor in 2021 donatie gedaan.

Mireya Derksen schrijft:
‘U kunt mij helpen door een donatie! Ga naar de website www.voordekunst.nl en zoek mijn project via ‘Mireya Derksen’ of ‘Fantasy Rhapsody’ Daar kunt u vinden hoe u veilig uw bijdrage kunt overmaken zonder transactiekosten. U kunt zelf aangeven: naamsvermelding of anoniem. Stichting Voordekunst beheert het geld tot het doelbedrag is bereikt en borgt dat. Mocht een project niet slagen, krijgen de donateurs hun bijdrage volledig retour. Zo bent er zeker van dat het geld gebruikt wordt waarvoor het bedoeld is. Dit project is erg belangrijk voor mijn portfolio en helpt bij het zoeken naar stage en werk.

Ontstaan van ‘The Fantasy Rhapsody’ 

Toen ik 13-14 jaar was schreef ik al eigen liedjes om mee te kunnen doen met de TV audities van het Junior Songfestival. In 2017 ben ik genomineerd voor het Prinses Christina Compositie Concours (voor jonge componisten) met een eigen compositie voor piano en zang. Zo kreeg ik de smaak te pakken van het componeren en ben toen begonnen met het creëren van ‘The Fantasy Rhapsody’. 

‘The Fantasy Rhapsody’ is gebaseerd op een periode uit mijn leven waarin ik als kind ernstig ziek was en werd teruggeworpen op mijn eigen fantasiewereld. Fantasie en muziek gaven mij toen als kind heel veel positieve energie. En dat doet het nog steeds! Dit wil ik graag tot uiting brengen door dit muzieksprookje ‘The Fantasy Rhapsody’ uit te brengen in zijn geheel en als album, zodat iedereen ook de losse stukken kan beluisteren. De productie is zeer geschikt voor muziekvoorstellingen en kindertheater (zoals het bekende muzieksprookje ‘Peter en de wolf’).

‘The Fantasy Rhapsody’ is een beleving

In deze filmische muziekproductie van ongeveer 20 minuten voel je de sfeer en emotie en beleef je het verhaal scène voor scène. Na het horen van een demo heeft De Zandtovenaar (bekend van televisie ‘Kerst met de Zandtovenaar’) zijn medewerking toegezegd. Met zijn prachtige zandschilderingen laat hij het muzieksprookje tot leven komen in een creatieve videoclip, die ik zelf edit (ik heb een opleiding Video Editor & Director afgerond). 

Tijdens mijn opleiding als muziekproducer zorg ik (met hulp van professionals) voor de omzetting van mijn compositie naar een professionele muziekproductie. Om dit stuk nog meer tot leven te laten komen, moet ik nog een aantal echte instrumenten laten inspelen: piano, viool, gitaar en drums. Daarna volgt het professioneel laten mixen en masteren. Dit alles is voor mij erg kostbaar.

Om dit gehele project te kunnen financieren heb ik me aangemeld bij Stichting Voordekunst voor een veilige manier van crowdfunding. De stichting zorgt i.s.m. provincie Gelderland voor workshops om je project goed op te zetten. Zij begeleiden en staan borg (zie voorwaarden website).

Daarnaast maak ik zelf een ‘behind the scenes’ documentaire over de achtergrond van het stuk, hoe we in de studio te werk gaan en het maken van de videoclip met De Zandtovenaar.’

Meer berichten