Logo demaasenwaler.nl
<p>Kruising tussen gemeente Druten en Wijchen.</p>

Kruising tussen gemeente Druten en Wijchen.

(Foto: John van Gelder)

Te veel regelingen voor mensen met afstand tot werk

DRUTEN - Er zijn te veel gemeentelijke en regionale regelingen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Ondernemers zien door de bomen het bos niet meer en hebben daardoor de neiging af te haken.

Dat stelt wethouder Gérard de Wildt vast. Regionaal kost het veel moeite om werknemer en werkgever bij elkaar te brengen. De Wildt steekt de hand in eigen boezem: ‘Het Werkbedrijf heeft veel, ik denk té veel, mogelijkheden maar de werkgevers zijn van de regelingen onvoldoende op de hoogte. Door die onduidelijkheid ontstaat onbekendheid en zo kunnen te veel werkzoekenden niet op de arbeidsmarkt terecht.’

Zo heeft een vorig jaar begonnen buddy-project nog niet veel resultaat opgeleverd. Werkzoekenden zouden met een ondernemer op zoek gaan naar werk. Een andere regeling behelst het zogeheten jobcarving. Werkzoekenden kunnen gedeeltes van een baan overnemen. 

Ook is het mogelijk om voor een werknemer subsidie te krijgen als de productiviteit structureel achterblijft door bijvoorbeeld de handicap van de werknemer.

Meer berichten