Logo demaasenwaler.nl
Opening Dorpsmoestuin Maas en Waal.
Opening Dorpsmoestuin Maas en Waal. (Foto: Angelique Keuning)

Opening Dorpsmoestuin Druten

DRUTEN - Afgelopen vrijdag proostten vrijwilligers, Heemtuin Druten, Lions Club Maas en Waal en wethouder Gérard de Wildt met elkaar op de totstandkoming van de dorpsmoestuin. 

Onder het genot van hapjes en drankjes ‘uit eigen tuin’ spraken de vrijwilligers hun dank uit voor alle hulp die zij van de Lions Club hebben ontvangen om dit mogelijk te maken.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om de dorpsmoestuin aan te leggen. Inmiddels is deze tot volle bloei gekomen. Een vaste groep vrijwilligers onderhoudt de moestuin. Het tomatenpaleisje ziet er veelbelovend uit en de eerste kroppen sla zijn geoogst.

De dorpsmoestuin is aangelegd in de heemtuin aan de Veerstraat in Druten. In augustus vindt de officiële opening plaats en zijn alle inwoners welkom om een kijkje te nemen.

Wil je meer weten over Dorpsmoestuin Druten? Neem dan contact op met dorpsmoestuindruten@gmail.com.

Nu de moestuin een feit is, richten stichting MeerVoormekaar en Maas en Waal in Beweging zich op dagbesteding voor mensen met beginnende dementie. Deze inwoners kunnen namelijk onder begeleiding een bezoekje brengen aan de moestuin en even heerlijk buiten bezig zijn. Wil je daarover meer informatie? Mail naar m.vanswaay@meervoormekaar.nl

Meer berichten