Directeur Geert Eikhout van Personenvervoer Maas en Waal en wethouder Rob Reuvers en  voor de nieuwe elektrische voertuigen.
Directeur Geert Eikhout van Personenvervoer Maas en Waal en wethouder Rob Reuvers en voor de nieuwe elektrische voertuigen. Foto: Gemeente West Maas en Waal

Duurzaam leerlingenvervoer West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Gemeente West Maas en Waal heeft per 1 augustus een nieuw contract leerlingenvervoer. De huidige vervoerder, Personenvervoer Maas en Waal, heeft de aanbesteding opnieuw gewonnen. Belangrijke voorwaarden in de aanbesteding waren duurzaam vervoer, communicatie en veiligheid.

Wethouder Rob Reuvers: ‘We hebben bij deze aanbesteding in het bijzonder ingezet op duurzaamheid. Personenvervoer Maas en Waal gaat een groot aantal elektrische voertuigen inzetten. Dat is hartstikke mooi.’ Daarnaast rijden een aantal andere voertuigen op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).
Het contract is afgesloten voor 3 jaar met een mogelijkheid tot verlengen van nog eens 2 jaar. ‘Daarmee is leerlingenvervoer de komende jaren goed én duurzaam geregeld. Heel fijn voor alle kinderen en hun ouders’, aldus Rob Reuvers.

Directeur Geert Eikhout van Personenvervoer Maas en Waal is blij en trots dat zijn bedrijf de leerlingen uit de gemeente West Maas en Waal de komende jaren weer veilig van en naar school mag vervoeren. ‘Nagenoeg al onze professionele chauffeurs hebben wij hierdoor kunnen behouden en zelfs nog moeten uitbreiden’, aldus Eikhout. 

Hij laat weten dat het elektrisch wagenpark voor meer opdrachtgevers wordt uitgebreid. ‘Voor ons allen én de toekomst een goede zaak!’