Aankomst chalets op Asdonck-terrein Beuningen.
Aankomst chalets op Asdonck-terrein Beuningen. Foto: Inge hondebrink

Eerste chalets voor noodopvang Asdonck-terrein aangekomen

9 jun, 09:30 Algemeen

BEUNINGEN - De eerste drie chalets voor de Noodopvang Asdonck-terrein zijn woensdag 8 juni gearriveerd. Omdat het Asdonck-terrein nog niet gereed is, worden de chalets eerst tijdelijk gestald op een perceel aan de Waardhuizenstraat. De eerste Oekraïense vluchtelingen nemen naar verwachting medio juli hun intrek. 

Tijdens het lossen wordt de Waardhuizenstraat tijdelijk afgesloten. Het gaat om het deel tussen de Van Heemstraweg en de afslag naar de parkeerplaats van het gemeentehuis. Het lossen duurt ongeveer een uur per chalet. De overige chalets volgen de komende weken. 

Er komen in totaal 41 chalets op het Asdonck-terrein. Gezien de grote transportafstand is vooraf niet precies te bepalen hoe laat de transporten aankomen en op welke tijden de Waardhuizenstraat afgesloten zal zijn.

Open Dag
De voorbereidingen voor de noodopvang liggen nog steeds op schema. In de eerste week van juli worden de chalets ingericht. Op zaterdag 9 juli is een Open Dag op het Asdonck-terrein (meer informatie over deze Open Dag volgt nog). De eerste Oekraïense vluchtelingen nemen ongeveer half juli hun intrek.

!
Digitale krant