Afbeelding
Foto: Stichting Perspectief

Week van de jonge Mantelzorger

Algemeen

BEUNINGEN - Van 1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week zijn er in Beuningen verschillende activiteiten.

Cadeaubon
Op donderdag 2 juni en op vrijdag 3 juni kunnen de mantelzorgers tussen 14.00 uur en 18.00 uur een cadeaubon komen ophalen in het Jeugdactiviteitencentrum Hotspot, Rijstveld 4 in Beuningen.

Verder kunnen de jonge mantelzorgers naar de Efteling, op zondag 12 juni. Mantelzorgers tussen de zeven en twaalf jaar moeten een begeleider ouder dan dertig jaar meenemen. De begeleider zorgt wel voor een eigen toegangskaartje. Aanmelden hiervoor kan bij mantelzorgconsulent Janine van den Elzen, via tel. 06-12 75 37 98 of janinevandenelzen@stg-perspectief.nl.

In Beuningen heeft twintig procent van de kinderen en jongeren te maken met een zorgsituatie binnen het gezin of in zijn of haar omgeving. De jonge mantelzorgers zorgen voor een familielid of een goede vriend(in). Jonge mantelzorgers hebben bijvoorbeeld extra huishoudtaken, helpen in de fysieke zorg of het regelen van de zorg.