Een eerdere editie van de Survivalrun.
Een eerdere editie van de Survivalrun. Foto: Reinier Jansen

Survivalrun leeft toe naar jubileumeditie

Algemeen

BOVEN-LEEUWEN - Op zondag 19 juni is Boven-Leeuwen weer helemaal in de ban van de Survivalrun. Het sportieve evenement beleeft dit jaar zijn 25e editie en is onverminderd populair. Het aantal inschrijvingen is inmiddels de 500 deelnemers gepasseerd. 

Niemand zal in 1995 gedacht hebben dat de Survivalrun 27 jaar later nog steeds springlevend zou zijn. Vanwege corona vindt dit jaar pas de jubileumeditie plaats. Gingen er in het eerste jaar 86 deelnemers van start, inmiddels zijn dat er 600, tevens het maximum. De organisatie heeft in de aanloop van deze jubileumeditie niet stilgezeten. Er is veel tijd en energie gestoken in het opzetten van de Stichting Survivalrun, begin april is de nieuwe website gelanceerd en daarnaast is de groep van organisatoren de laatste twee jaren uitgebreid én verjongd.

Vernieuwd parkoers
Een viertal commissieleden heeft zich vele maanden intensief bezig gehouden met het vernieuwen van het parkoers. Er worden dit jaar gedeeltes van het dorp aangedaan die in de historie van het evenement nog niet eerder zijn benut. Ook de start en finish in park Groenewoud zijn compleet aangepast. De Survivalrun kan rekenen op de hulp van meer dan 150 vrijwilligers, die meehelpen bij het opbouwen en/of afbreken of fungeren als post langs het parkoers. Na afloop van de Kidsrun wil de organisatie met alle vrijwilligers, deelnemers, de sponsoren en toeschouwers op het horecaplein napraten en proosten op dit geweldige jubileum.

De Survivalrun start vanaf 11.00 uur. Om 17.00 uur is de Kidsrun voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Inschrijven hiervoor kan sinds 15 mei. Meer informatie: www.survivalrun.info.