Logo demaasenwaler.nl
<p>De heer Van Benthum met zijn vrouw en burgemeester Daphne Bergman.</p>

De heer Van Benthum met zijn vrouw en burgemeester Daphne Bergman.

(Foto: Gemeente Beuningen)

Koninklijke onderscheiding voor de heer Van Benthum uit Ewijk

BEUNINGEN - Op donderdag 12 mei heeft de heer Van Benthum een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Daphne Bergman. Hij ontving deze onderscheiding tijdens de allerlaatste bijeenkomst van postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’. 

Deze postzegelvereniging gaat stoppen en de huidige leden zullen overgaan naar Postzegelvereniging Wijchen. De heer Van Benthum was sinds 1969 lid van Postzegelvereniging ‘De Globe’. In 1980 werd Postzegelvereniging Beuningen/Ewijk opgericht met als naam Postzegelvereniging ‘Tussen Waal en Maas’. De vereniging viel tot 2017 onder de afdeling ‘Globe’ en ging daarna door als zelfstandige vereniging. De heer Van Benthum heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor de postzegelvereniging, hij wordt de drijvende kracht en een duizendpoot genoemd. Hij was penningmeester, vice-voorzitter en vanaf 2017 voorzitter. Daarnaast was hij lid van de redactie van het Globe bulletin en was hij “hoofd rondzendingen”. In die rol zorgde hij ervoor dat leden die slecht ter been zijn deze zogeheten rondzendboekjes ontvingen, waar zij dan postzegels uit konden nemen. 

De heer Van Benthum liet ook persoonlijke postzegels van bijzondere gebouwen in de gemeente maken, onder andere van de vier kerken van de gemeente Beuningen en de Oude Toren in Ewijk. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Meer berichten