Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
GESPONSORD

Sneller en goedkoper internet, hoe regel je dat?

4 mei, 10:12 Algemeen

Mogelijk kijk je niet meer om naar het bedrag van internet dat maandelijks van je rekening af wordt geschreven, het hoort er nu eenmaal bij. Eigenlijk zonde, want providers laten jou als vaste en trouwe klant vaak de volle mep betalen, terwijl je beloond wordt voor internet vergelijken en overstappen. Hoe dat zit, dat lees je in dit artikel.

Welkomstkorting bij overstappen
Wie na de vaste contractperiode overstapt op een andere provider, die kan flinke welkomstkorting pakken. Bedragen van €25 per maand voordeel zijn dan geen uitzondering. Vaak zijn deze geldig in het eerste vier tot zes maanden van je abonnement. Dat is serieus geld besparen!

Benieuwd hoeveel je zelf kunt sparen op goedkoop internet thuis? Dan kun je de PostcodeCheck van vergelijker ProviderCheck.nl gebruiken. Vul je adres in en je ziet binnen een minuutje de aanbiedingen op jouw adres. Ideaal, want zo voorkom je dat je alle aanbieders af moet struinen op zoek naar de beste deal. Bovendien biedt de website je vaak ook nog een extra cashback aan. Dat is dubbel voordeel pakken.

Gratis extra’s bij overstap
Dubbel voordeel pakken? Nou, eigen driedubbel voordeel… Want naast flinke korting en cashback word je door de providers ook nog eens verrast met gratis extra’s. Hierbij kun je denken aan wifi-versterkers of korting op je smartphone abonnement bij dezelfde (of gekoppelde) provider. Denk aan KPN en Ziggo (Vodafone), of Budget Alles-in-1, waar je tevens korting krijgt op energie.

Slimme bespaarders die graag tv kijken die combineren hun abonnement ook meteen met tv. In dit geval kun je namelijk ook nog gratis abo’s op streamingsdiensten scoren, waaronder Viaplay, Starzplay, FilmBox, ESPN Compleet en Canal+ Films & Series. Het aanbod is wisselend, dus neem een kijkje in de vergelijker en ontdek welke deal het beste bij je past. Houd rekening met die presentjes en kijk waar je onder de streep het voordeligst uitkomt.

Sneller internet voor een lager bedrag
Door die welkomstkorting en extra voordelen, waarmee je dus ook kunt besparen op een abonnement van een streamingsdienst, kom je soms voordeliger uit dan de prijs die je nu betaalt. En daarvoor krijg je mogelijk ook nog eens sneller internet tot je beschikking. Dat is handig in een tijd waarin we met steeds meer apparaten online gaan. Door gelijktijdig streamen, videobellen, gamen en het gebruik van slimme verlichting kan de snelheid per apparaat namelijk afnemen.

Wie echt het maximale uit de snelheid van internet wil halen die stapt het beste over naar glasvezel. Dit is nog niet op ieder adres beschikbaar en door de PostcodeCheck van ProviderCheck zie je meteen of het bij jou aan te sluiten is. Ondertussen zijn er voor glasvezel in ieder geval al flink wat graafwerkzaamheden gedaan, onder meer in Druten en omgeving. Al verschillende bewoners van daar en de omliggende kerkdorpen kunnen ondertussen gebruikmaken van dit razendsnelle netwerk waarbij upload- en downloadsnelheid altijd stabiel en gelijk zijn.

Overstappen veel moeite
Een reden om niet over te stappen zou kunnen zijn dat je het te veel moeite vindt. Gelukkig valt dat allemaal reuze mee. Je kunt namelijk profiteren van de overstapservice van providers. Die maken het je maar wat graag gemakkelijk en zorgen ervoor dat alles geregeld wordt, van installatie tot het opzeggen van je oude abonnement.

Ze bieden je installatiegarantie en geven je veelal ook de aansluitkosten cadeau. Dus, wil jij sneller internet met flinke korting regelen? Gebruik dan de vergelijker en ontdek de beste deal op jouw adres!

!
Digitale krant