Logo demaasenwaler.nl
De burgemeester, wethouder en initiatiefnemers brengen een toost uit.
De burgemeester, wethouder en initiatiefnemers brengen een toost uit. (Foto: Reinier Jansen)

Uniek woningbouwplan aan de Waal in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN - Aan de Waalbandijk wordt ter hoogte van de Kraanbaan en de Klef een nieuw woningbouwplan gerealiseerd. Het plan is uniek door zijn buitendijkse ligging. Gemeente West Maas en Waal en initiatiefnemer VOF de Doorbraak tekenden vorige week de overeenkomst voor het plan ‘Kraanbaan’.

De gebouwen in het gebied - de Werf, de Klef, de Meelfabriek en de Kraanbaan – zijn van oudsher bekend bij menig Maas en Waler. De gebouwen zijn al lange tijd niet meer in gebruik en de locatie biedt een uitgelezen mogelijkheid voor een unieke buitendijkse woningbouwontwikkeling. Eigenaren Van den Bosch Vastgoed en Gebr. Van der Zande hebben als VOF de Doorbraak de handen ineen geslagen voor de realisatie van dit unieke woningbouwplan.

Verdeeld over 3 fasen komen er maximaal 66 woningen. Fase 1 bestaat uit 4 woonblokken met appartementen die uitkijken op de Waal. Fase 2 is de verbouwing van Rijksmonument de Klef. In het gebouw komen rivierwoningen en kleinschalige horeca. Fase 3 richt zich op de ontwikkeling van watervilla’s. 

Het college van West Maas en Waal is blij dat deze ontwikkeling eindelijk gerealiseerd wordt. ‘Het is een unieke ontwikkeling op een prachtige locatie. Dit plan geeft niet alleen een impuls aan Beneden-Leeuwen, maar aan de hele gemeente.’

Meer informatie
Van 29 april tot en met 9 juni ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. Binnen deze termijn kan gereageerd worden op het plan. Meer informatie is te vinden op: www.westmaasenwaal.nl/BEN-kraanbaan-BON1. Op 25 mei organiseert de initiatiefnemer een inloopavond om het plan nader toe te lichten. Tussen 19.00 en 20.30 uur is iedereen welkom in de bestaande rechter loods ter hoogte van Waalbandijk 66 in Beneden-Leeuwen.

Meer berichten