Pax Christi College vmbo Druten.
Pax Christi College vmbo Druten. Foto: John van Gelder

Oekraïense vluchtelingen naar de Pax

Algemeen

MAAS EN WAAL - Gevluchte Oekraïense kinderen tussen de 12 en 18 jaar die verblijven in het Land van Maas en Waal krijgen binnenkort onderwijs aangeboden op het Pax Christi College in Druten. De beoogde startdatum van de lessen is 16 mei. 

De leerlingen krijgen op de locatie aan de Klepperheide een gevarieerd programma aangeboden met Nederlands, Engels, wiskunde, Science, aardrijkskunde, burgerschap, lichamelijke opvoeding, beeldende vorming en Oekraïense vakken. Het onderwijs wordt mogelijk gemaakt door zowel vakdocenten van Pax zelf als door vrijwilligers van buiten de school. Ook hebben twee Oekraïense moeders, die zelf in het onderwijs zitten, aangegeven te willen helpen bij het verzorgen van de lessen.

Aanmelden
Oekraïense jongeren die in de gemeente Druten of West Maas en Waal verblijven kunnen zich aanmelden voor onderwijs op het Pax via www.pontem-college.nl. De aanmelding wordt vervolgens doorgestuurd naar de school in Druten. Met vragen kan men terecht bij Froukje Domensino, via: f.domensino@paxchristicollege.nl. 

De leerlingen krijgen vijf dagen per week 4 tot 6 uur per dag onderwijs aangeboden. Vrijwilligers die vluchtelingen en docenten hierbij kunnen ondersteunen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via contact@drutenvooroekraine.nl. Zie ook: drutenvooroekraine.nl.