Afbeelding
Foto: Loes van Eck-Verhoeven

Bevrijdingsdag Beuningen

Algemeen

BEUNINGEN - In Beuningen wordt de vrijheid groots gevierd. Om 11.00 uur is er een vuur- en vlaggenceremonie bij het gemeentelijk herdenkingsmonument bij de RK Kerk in Beuningen. 

Het bevrijdingsvuur wordt door Hardloopvereniging Beuningen om middennacht in Wageningen opgehaald en door middel van een estafette terug naar Beuningen gebracht. Met dit vuur worden vier fakkels aangestoken waarbij iedere fakkel één van de kerkdorpen representeert.
Tijdens de ceremonie zullen naast de Nederlandse vlag ook de vlaggen van vijf betrokken geallieerde landen worden gehesen. Iedere vlag zal worden gehesen met een team van een defensie veteraan, een lid van de scouting en een leerling van Montessori school Montijn. Ook worden de bijbehorende volksliederen gespeeld. Burgemeester Daphne Bergman zal een korte toespraak houden. Iedereen is welkom de ceremonie bij te wonen. Rond 11.30 uur is de ceremonie afgelopen en start het bevrijdingsfestival Vrijpop.

Vrijpop
Vrijpop is dit jaar overdekt en vindt plaats naast de Corneliuskerk. De organisatie heeft een groot programma opgezet met diverse artiesten. De entree is gratis.

11.30 uur: NAO
12.30 uur: Suitcase Suzy
13.30 uur: The Hubschrauber
14.30 uur: Jasper Mook
15.30 uur: Sweet Bourbon
16.30 uur: 15 minutes of fame met: Timo van de Sande en aansluitend Mireya Derksen.
17.30 uur: Pyro
18.30 uur: Swing a Dilla
19.30 uur: MmoozZ sluit het festival af met een optreden tot 22.00 uur.

Meer informatie: www.vrijpop.nl.