Jubilarissen Leones
Jubilarissen Leones Foto: Herman van Beek

Jubilarissen Leones gehuldigd

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Op vrijdagavond 22 april zijn na een onderbreking van de jaarlijkse huldiging, de jubilarissen bij Leones in Het Leeuwennest (het clubhuis van Leones) gehuldigd. Ook had het bestuur had voor deze avond nog een verrassing voor 2 leden in petto. In tegenstelling tot vorige huldigingen was er nu voor gekozen de huldiging geheel apart te houden van andere activiteiten en dat beviel de ruim honderd aanwezigen zeer goed.

Voor een vol Leeuwennest presenteerde Marc van Haagen de avond en ondersteund door een presentatie met oude foto’s van de jubilarissen zette hij ze alle 14 in het zonnetje. Alle jubilarissen genoten zichtbaar van de huldiging. Voor het 25 jarig lidmaatschap werden achtereenvolgens Elgar Tip, en Toine v,d. Hurk nar voren gehaald gevolgd door de 40 jarige jubilarissen Ben van Senten, Willem van Veenendaal en Geert Jan Vrolijks. Voor hun 50 jarig lidmaatschap werden Thé v.d. Bosch, Nico v. Eldijk, Erik Tijnagel, Haske v.d. Heuvel, Nico v.d. Hurk en Toon van Gelder geëerd met de bijbehorende oorkonde en bos bloemen. Voor hun 65 jarig lidmaatschap kwamen Frans Bronmans, Joop van Eldijk en Jos Marcus in de spotlights te staan.

Na deze huldigingen nam het bestuur het over en werd er een Lid van Verdienste en een Erelid benoemd.

Geert Jan Vrolijks werd benoemd als Lid van Verdienste. Deze benoeming dankt hij voor zijn inzet voor de club in allerlei functies. Zo is hij heel actief geweest tijdens de nieuwbouw, zette hij het Walking Football onlangs nog op, was jarenlang leider van jeugdteams en seniorenteams, hij is medeorganisator van verschillende activiteiten zoals de Poker Night en ook bestuurslid van de businessclub, ook zette hij het kledingplan bij Leones mee op waarbij er door de hele vereniging heen de teams in dezelfde tenues spelen.

Ook benoemde het bestuur een Erelid. Ben van Senten viel deze grote eer te beurt. Ben kent geen voetbalgeschiedenis bij Leones, maar toen hij in het dorp kwam wonen sloot hij zich al snel aan bij Leones als vrijwilliger. Al jarenlang is hij de man die voor alle technische klussen de juiste oplossing heeft en deze ook uitvoert. Ook tijdens de nieuwbouw heeft hij veel klussen verricht. Hij is medeoprichter van de florerende supportersclub.

Toen het bestuur de voordrachten van beide ontving hebben ze niet lang na hoeven te denken om deze voordrachten te honoreren met een benoeming.