Het prille begin van de dorpsmoestuin.
Het prille begin van de dorpsmoestuin. Foto: Dorpsmoestuin West Maas en Waal

Nationale zaaidag 2022 dorpsmoestuin

17 apr., 13:03 Algemeen

WAMEL-BENEDEN-LEEUWEN - De onlangs gestarte biologische dorpsmoestuin in West Maas en Waal neemt deel aan de nationale zaaidag 2022. Op vrijdag 22 april zijn alle basisschoolkinderen uit de gemeente West Maas en Waal welkom om deel te nemen aan deze activiteit. Tussen drie en vier uur ’s middags zijn de kinderen welkom op de moestuin.

Voedselvoorziening
Deze nationale zaaidag is in het leven geroepen door de Bijenstichting en stichting Bijenvrienden. Doel van de actie is om de bijenstand te herstellen door de voedselvoorziening te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door het inzaaien van bloemenmengsels en het bouwen van bijenhotels.

De Fruitmotor
De dorpsmoestuin wordt bij deze activiteit ondersteund door De Fruitmotor van regio Rivierenland. Naast het zaaigoed ontvangt de dorpsmoestuin ook een financiële bijdrage voor de aanschaf van vaste planten. Dit alles met het doel de biodiversiteit te verbeteren en daarmee de bijen de helpende hand te bieden.

Hulp schoolkinderen
De bedoeling is dat er aanstaande vrijdag ruim 600 vierkante meter akkerrand zal worden voorzien van een bloemenmengsel dat bijen gaat aantrekken en voorzien van voldoende voedsel. Samen met de nodige vrijwilligers van de dorpsmoestuinvereniging mogen de basisschoolkinderen uit West Maas en Waal aan de slag met het inzaaien van het zaaigoed. Daarna kunnen de kinderen hun creativiteit tonen bij het bouwen van een heus bijenhotel.

Aanmelden
Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig. Wil je meedoen breng dan een klein emmertje mee om te kunnen zaaien. Je vindt de dorpsmoestuin aan het Klompenpad westelijk van de Alexanderbrug tussen Waalbandijk en Hogeweg op de grens van Wamel en Beneden Leeuwen. Voor meer info zie: www.dorpsmoestuin.nl 

Digitale krant