Afbeelding
Foto: Gemeente Druten

Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

Algemeen

DRUTEN -  Inwoners van Druten met een laag inkomen (120 procent van de bijstandsnorm) krijgen een energietoeslag van 800 euro. De energietarieven zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Het Rijk heeft hiervoor middelen ter beschikking gesteld.

De bij de gemeente bekende huishoudens, die aan de criteria voldoen, worden vóór 10 april geïnformeerd. Zij ontvangen het bedrag uiterlijk op 23 april op hun rekening. Vanaf 25 april kunnen de andere huishoudens, die ook aan deze 120 procent norm voldoen, een aanvraag indienen via de website van de gemeente Druten. Meer informatie hierover staat op www.druten.nl/energietoeslag. 

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden flink gestegen en stijgen nog altijd. Het CBS schat dat een gemiddeld huishouden op basis van de energieprijzen van januari 86 procent meer betaalt dan afgelopen jaar. Deze energietoeslag komt boven op de verlaging van de energiebelasting voor alle huishoudens in Nederland.

Wethouder Gérard de Wildt: ‘Deze toeslag geeft geen volledige compensatie voor de gestegen energieprijzen maar is wel voor gezinnen met een lager inkomen noodzakelijk. De impact van de gestegen energieprijzen is bij hen het hoogst.’