Afbeelding
Foto: River Forelands

Beste Alpaca van Nederland komt uit Wamel

Algemeen

DEURNE/WAMEL - Tijdens de Nederlandse alpaca keuring in Deurne, is de Wamelse alpaca RF Ayers Rock is uitgeroepen tot Grand Champion. ‘Een kroon op ons werk’, aldus Mayke Engels van alpacaboerderij River Forelands.

In The Green Valley Estate in Deurne werden afgelopen weekend circa 220 alpaca’s gekeurd door een internationale keurmeester. Er werd gekeken naar de kwaliteit van de wol en naar de bouw van het dier. De Wamelse alpaca bleek de beste in zijn kleurklasse ‘fawn’, vervolgens bleek hij van de verschillende kleurklassen ook de beste hengst. Tot slot werd hij vergeleken met de beste merrie van het weekend, waarna RF Ayers Rock als Grand Champion uit de bus kwam.

Mayke Engels, van alpacaboerderij River Forelands, is ontzettend trots op het resultaat. ‘Wij zijn al tien jaar bezig met het fokken van alpaca’s, en dit is waar je het allemaal voor doet; de beste alpaca van Nederland fokken. Als je bedenkt dat wij, als relatief kleine fokker, de beste alpaca van Nederland hebben, dan is dat echt de kroon op ons werk.’