Kunstenaarscollectief Modern people
Kunstenaarscollectief Modern people Foto: John van Gelder

Modern People zoekt nieuwe locatie in Maas en Waal

23 mrt, 09:01 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Modern People moet na anderhalf jaar weg uit Beneden-Leeuwen. Sinds oktober 2020 zit het creatief collectief, gevormd door vijf jongens uit de regio, aan de waalbanddijk. Daar hebben zij een levendige culturele broedplaats opgebouwd: Er wordt geschilderd en muziek gemaakt, gedicht en gediscussieerd. Jonge kunstenaars van Leiden tot Amsterdam kwamen naar Beneden-Leeuwen om gebruik te maken van Modern People’s atelier en opnamestudio.

De eigenaar van het pand gaat de locatie ontwikkelen voor de huisvesting van seizoenarbeiders. Helaas is een nieuwe locatie niet zomaar gevonden in de krappe woningmarkt. Tom vertelt: ‘We komen net lekker op gang. We maken met De Hoge Raad (een hip-hop groep, red.) ons eerste album af, en Lars’ schilderijen beginnen juist een beetje te verkopen. Die maken wordt toch een stuk moeilijker zonder atelier.’ Jasper is optimistisch: ‘We zoeken natuurlijk verder. Een ruimte om video’s op te nemen, dat zou bijvoorbeeld mooi zijn.’

Waar Modern People nu naartoe verhuist valt nog te bezien. Ze zouden graag in de regio blijven, als ze daar een bedrijfshal of schuur kunnen vinden. Zelf wat opknappen vinden ze geen probleem, maar dat moet wel mogen. ‘Er staat zoveel leeg, het is belachelijk’, klaagt Lars, ‘straks moeten we misschien naar Duitsland om wat betaalbaars te vinden. Aan de andere kant is een nieuwe ruimte ook weer goed voor de creativiteit’.

Nieuwe locatie gezocht
Mensen die wellicht een tip hebben over een leuke locatie voor Modern People kunnen contact opnemen via: contact@modernpeople.nl of 0646512458.

Digitale krant