NL Doet actie bij Park Groenewoud in Boven-Leeuwen
NL Doet actie bij Park Groenewoud in Boven-Leeuwen Foto: Reinier Jansen

NLdoet in Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Tal van vrijwilligers steken vrijdag 11 en zaterdag 12 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Wil je ook de handen uit de mouwen steken? Hier vind je een beknopt overzicht van de klussen in onze regio. Zie www.NLdoet.nl voor alle activiteiten, de dagen en tijden en het aanmelden voor een klus.

Afferden
Vrijwilligers zijn welkom op ‘t Platske aan de Sint Victorstraat in Afferden om 10.30 uur. Op de agenda staan het schoonmaken van de omgeving en het verzorgen van een maaltijd voor de sociaal geïsoleerde bewoners.
Bij de Oude Toren wil men de kantine/schaftruimte opknappen en herinrichten. Er wordt gestart om 10.00 uur aan de Kerkweg 30.

Batenburg
Bij tennisclub ‘t Heufke in Batenburg wordt het seizoen gestart met een opruim- en schoonmaakdag. In het kader van NLdoet steken vrijwilligers op zaterdag 12 maart tussen 9.30 en 15.30 uur de handen uit de mouwen. Dit jaar wordt de bar aangepakt, waarbij onder meer de muren opnieuw geverfd worden en de tafels worden geschilderd. Als er nog tijd over is worden ook de deuren van een likje verf voorzien.
Vrijwilligers kunnen diezelfde dag ook aan de slag in de Liendense Waard bij Batenburg. Hier wordt vanaf 9.30 uur zwerfafval opgeruimd. Voor grijpstokken en handschoenen wordt gezorgd. Ook is er koffie en thee, en ter afsluiting een gezamenlijke lunch met soep en broodjes. Trek warme kleren aan en waterdicht schoeisel. Meehelpen? Zie www.nldoet.nl en zoek op ‘batenburg’.

Beneden-Leeuwen
De Seniorenvereniging 50+ wil bij het verpleeghuis in Beneden-Leeuwen de jeu-de-boulesbaan aanpakken. Aanmelden aan de Seringenstraat om 8.30 uur.
Museum Tweestromenland krijgt een schoonmaakbeurt. De klus start om 9.00 uur. Het museum is die dag gesloten voor publiek

Bergharen
In Bergharen kan men zaterdag 12 maart meehelpen bij het realiseren van waterpunten bij de Uitloper, de multifunctionele buitenruimte van de Zandloper. De werkzaamheden starten om 9.00 uur. Meehelpen? Zie www.nldoet.nl en zoek op ‘bergharen’.

Beuningen
De Vereniging voor de africhting van de Duitse Herder wil de oude kantine afbreken en een vervangend onderkomen plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich om 8.30 uur melden bij de Elsenpas 9 in Beuningen.  

Boven- Leeuwen
Park Groenewoud krijgt een grondige onderhoudsbeurt. Vrijwilligers gaan vanaf 10.00 uur aan de slag in het park.
Leden van de Stichting Betuwse Jeugd Kampen gaan de materiaalcontainer renoveren. De activiteit start om 9.00 uur aan de Tesstraat 27 in Boven-Leeuwen.

Deest
De banken onder de Lindeboom aan de Wethouder Bruensstraat hebben onderhoud nodig. Vrijwilligers zijn welkom om mee te helpen. De klus begint om 10.00 uur.

Druten
Bij Het Gastenhuis in Druten worden de plantenbakken opgeknapt. De klus start om 11.00 uur.
Hengelsportvereniging De Waalkanters gaat de visoevers verbeteren. De activiteit vindt plaats bij het viswater aan de Meubellaan vanaf 09.00 uur.

Horssen
Vrijwilligers van LTC Horssen pakken de kantine en het tennispark aan. De klus begint om 9.00 uur.

Winssen
Zaterdag 12 maart kunnen vrijwilligers meehelpen bij diverse klussen in Winssen. Een van de klussen is het plaatsen van een bank bij het Klompenpad ‘Ambts- en Rijkspad’. Vorig jaar werd de route een klein beetje aangepast, zodat deze door het nieuwe voedselbos van een particulier loopt. Dit jaar wil men op dit perceel een mooie robuuste en duurzame bank plaatsen. Vrijwilligers zijn welkom om te komen helpen. De werkzaamheden beginnen om 09.00 uur.

Tennisvereniging De Winsetters heeft zin in het nieuwe seizoen, maar voordat er gestart kan worden, moet er nog het een en ander gebeuren. Klussen die op vrijwilligers wachten zijn snoeiafval opruimen, takken zagen en knippen, en versnipperen. Ook het planten van nieuwe bloeiers en het reinigen van terras en klinkerpad zijn nodig. Het werk begint om 9.00 uur.

Basisschool De Wegwijzer heeft sinds 2019 een groen schoolplein. Het plein heeft onderhoud nodig om het speelbaar, veilig en groen te houden. Dit gebeurt aanstaande zaterdag 12 maart vanaf 08.30 uur. Aanmelden? Zie: www.nldoet.nl en zoek op ‘Winssen’.

NLdoet
NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland waarin het vrijwilligerswerk in de spotlights wordt gezet en mensen zelf kunnen ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. De afgelopen tijd hebben alle organisaties de kans gehad om een klus aan te melden. In totaal zijn er in heel Nederland 5500 klusactiviteiten aangemeld. Met maar liefst ruim 750 klussen is Gelderland ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd. Van het opknappen van een buurtcentrum tot het vullen van moestuinbakken of het verzorgen van een high tea voor ouderen.