Zicht op de Maasdijk.
Zicht op de Maasdijk. Foto: Ria Kusters

Inzet unieke aantrekkingskracht Maas

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Gemeente West Maas en Waal zegt ‘ja’ tegen de samenwerking met gemeenten Heusden, Maasdriel, ’s-Hertogenbosch, Oss en Wijchen om vanaf 2022 samen in te zetten op de marketing en promotie van het Maasgebied. Fietsen en struinen, varen en een terrasje pikken met uitzicht op het water. De Maas heeft van nature aantrekkingskracht op recreanten en toeristen. Dat kunnen we in ons gebied nóg beter benutten, vinden deze gemeenten aan beide zijden van de rivier. 

Samenwerken is samen doen
Dat de Maas grote aantrekkingskracht heeft op inwoners en bezoekers, dat wisten de samenwerkende gemeenten al. Ieder voor zich werkten er al aan om dit te versterken. Maar hoe zetten we het gebied samen nog beter op de kaart? En hoe verbinden we onze ondernemers, bezienswaardigheden en activiteiten zonder weer een nieuwe organisatie op te richten, een nieuwe naam te bedenken of een nieuwe website te lanceren? Stichting Bureau Toerisme ging met deze vragen aan de slag. Het resultaat is een meerjarige samenwerking met een praktische aanpak.

Samen aan de tekentafel
In het gebied rond de Maas zijn veel verschillende organisaties actief in de vrijetijdsector. Dit zijn marketingorganisaties zoals RBT De Langstraat, VisitBrabant en Wijchen-Is en netwerkorganisaties zoals Ondernemersvereniging Heusden, Stichting Maasmeanders en Stichting Streekmarketing Bommelerwaard. Zij ontvangen een uitnodiging om samen aan de tekentafel verdere invulling te geven aan het marketingcommunicatieplan waarvoor Bureau Toerisme de eerste opzet maakte.

“Ons gezamenlijke Maasgebied kent een groot en divers aanbod aan recreatie en toerisme”, aldus wethouder René Cruijsen van West Maas en Waal. “Met deze samenwerking willen we zorgen dat inwoners en toeristen er meer op uit gaan om het gebied rond de Maas te ontdekken en ervan te genieten.”

Snel aan de slag 
Met de gemaakte kaders en de nadere kennismakingen met alle partijen kan de coördinerend regisseur van Bureau Toerisme al vroeg in het voorjaar aan de slag. Een mooie start van een nieuw toeristisch seizoen.