Tichellande in vogelvlucht
Tichellande in vogelvlucht Foto: Werkorganisatie Druten Wijchen

Druten bouwt meer woningen dan gepland

Algemeen

DRUTEN - In de gemeente Druten zijn vorig jaar 134 nieuwe woningen gebouwd. Dat zijn er bijna de helft meer dan de gemeente had gepland. Het woningtekort is hoog, de gemeente heeft daarom extra ingezet op woningbouw.

In de Drutense nieuwbouwwijk Tichellande werden ruim veertig woningen gebouwd. Daarnaast zag Deest de oplevering van de laatste woningen in De Gaarden. Ongeveer achttien huishoudens kregen hier de sleutel van hun nieuwe woning. Zorgorganisatie ’s Heeren Loo leverde zo’n veertig nieuwe woningen op voor haar cliënten in Druten. De rest van de woningen is verspreid over de gemeente gebouwd.

Veel woningen zijn in aanbouw en de verwachting is dat er komend jaar ruim honderd woningen bij komen. Naar verwachting gaan 48 huizen in het nieuwbouwplan Hooiwal in Druten West eind dit jaar in de verkoop. Druten krijgt er daar 43 rij- en hoekhuizen en vijf levensloopbestendige woningen bij. En ook in Puiflijk komt er een groot aantal betaalbare woningen bij in het nieuwbouwproject Hemelrijk. In totaal worden daar 68 woningen gebouwd.