Afbeelding
Foto: Frans Luijendijk

Avri hervat normale dienstverlening

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Avri haalt het groente-, fruit- en tuinafval (gft) met ingang van maandag 28 februari weer één keer per twee weken, volgens de normale dienstverlening, op. De afgelopen drie maanden moest Avri haar dienstverlening aanpassen en werd het gft één keer in de vier weken opgehaald. Oorzaken waren veel uitval van personeel door coronabesmettingen en quarantaines gecombineerd met uitval door reguliere ziekte. Daarbij kwam de krapte op de arbeidsmarkt waardoor er nagenoeg geen (tijdelijk) gekwalificeerd personeel te vinden was om in te vallen.

De combinatie van instroom van nieuwe medewerkers, een lichte afname van het ziekteverzuim en grote en creatieve inspanningen van de medewerkers maken het weer mogelijk om het gft volgens het normale schema op te halen. Inwoners van de Avri-gemeenten vinden de ophaaldata op de afvalkalender op avri.nl en in de Avri-app.

Dienstverlening blijft kwetsbaar
Voor inwoners was het soms lastig dat het gft minder werd opgehaald. Avri is opgelucht dat zij de dienstverlening weer kan herstellen en bedankt inwoners voor het begrip dat velen hadden voor de maatregel. De dienstverlening blijft kwetsbaar en bij nieuwe besmettingen moet Avri mogelijk nieuwe maatregelen nemen met zo weinig mogelijk impact op de inwoners. Avri blijft er alles aan doen om besmettingen te voorkomen en zo de continuïteit in de dienstverlening te garanderen.

Actuele informatie
De actuele afvalkalender en andere informatie zijn altijd te vinden in de Avri-app en op de website van Avri. Via de Avri-app kunnen inwoners ook pushberichten ontvangen als zij deze functie aan hebben staan.