Carlo en Johan Vlieland.
Carlo en Johan Vlieland. Foto: John van Gelder

Carlo en Johan Vlieland, verliefd op De Twee Linden

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Ze hebben er ontzettend veel zin in, Carlo en Johan Vlieland. Per 1 januari zwaaien ze gezamenlijk de scepter over De Twee Linden aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen. 

Ze komen uit het Westen des lands, en beiden uit de horeca. Carlo werkte voor Van der Valk hotels (’van tweehonderd naar nu 27 kamers’) en Johan komt uit de zorg en de zogeheten natte horeca, discotheken en café’s.

Johan: ‘We krijgen hele leuke reacties van mensen, ook uit het dorp. Ze zijn bang dat de hele boel tegen de vlakte gaat, maar dat is absoluut niet de bedoeling.’ Carlo vult aan: ‘De bulldozers zullen echt niet door het pand razen.’ De mannen waren tenslotte verliefd op het gebouw toen ze het in oktober vorig jaar voor het eerst zagen. Samen met Yvonne Bergers van Sterk in Bloemsierkunst hebben ze hun eigen stempel op het interieur gedrukt. De voorzijde blijft hetzelfde, de bar is klaar voor de “late uurtjes”.

Carlo: ‘We houden van mensen, daarom zijn we hieraan begonnen. Aan de ene kant is het erg spannend, aan de andere kant zijn er vele momenten dat we enorm genieten.’ De liefde voor de mensen vertaalt zich in De Twee Linden naar hoe de gasten tegemoet worden getreden. Carlo: ‘Mooie wijnen en kwalitatief goede producten van ondernemers uit de Dorpsstraat. Bonbons van Chocolaterie Tweeling hier tegenover bijvoorbeeld. Als plaatselijke ondernemers moet je elkaar steunen. En we gaan vooral ook luisteren naar de gasten. Ik had een paar weken geleden een man aan de telefoon die het net als thuis wilde hebben. Gewoon, schalen op tafel, niet de bediening de hele tijd om je heen. Daar zorgen we dan voor.’ 

De chefkok leeft zich op culinair vlak graag uit, en zal voornamelijk seizoensgericht koken, maar op het menu staan ook nog klassiekers als spareribs. Oud en vertrouwd met een vleugje vernieuwing. 

Op het verlanglijstje staat een grote verbouwing van de achterkant. Daar gaan, wellicht dit jaar nog, twintig kamers plaats maken voor appartementen voor mensen die zorg nodig hebben. Aan de voorzijde blijft dan de hotelfunctie met zeven kamers behouden. 

Het tweetal is nog op zoek naar aanvulling voor het team. De pandemie heeft de sector wat dat betreft geen goed gedaan, maar ze zien de toekomst “gastvriendelijk” en vol energie tegemoet.  

Meer informatie: www.detweelinden.nl.

Door Gerrit Jan Riedstra