Afbeelding
Foto: Chantal

Voorzorgsmaatregelen storm Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Storm Eunice trekt vrijdagmiddag en -avond langs Nederland. Voor het hele land, met uitzondering van Limburg, heeft het KNMI vanaf 14.00 uur code oranje uitgegeven. De piek van de storm in Gelderland ligt rond 18.00 uur, meldt Weerplaza. Men moet rekening houden met windstoten van zo’n 100 kilometer per uur. De hevigste windstoten worden verwacht in het Rivierengebied.

Veerdiensten
Veerpont Tiel is vanaf 14.00 uur gestremd. Kijk op www.facebook.com/VeerpontTiel voor het laatste nieuws. Stichting de Maasveren laat aan het begin van de avond weten dat alle veren uit de vaart genomen zijn. Kijk voor de meest actuele informatie op www.maasveren.nl en www.facebook.com/maasveren.

Markt Druten verkort
De weekmarkt in Druten sluit deze week om 16.00 uur. De marktmeester laat weten dat de markt vooralsnog doorgaat, maar dat er wel verschillende afzeggingen zijn. De kaas- en fruitkraam zijn wel aanwezig.

Oud papier ophalen Maasbommel
Afvalverwerker Avri meldt op haar Facebookpagina dat de papiercontainers vrijdag overdag al geleegd worden in plaats van de avond.

Drutens Bosje afgesloten
Het Drutens Bosje is tijdelijk afgesloten middels hekken. Voor ieders veiligheid is het niet toegestaan het terrein te betreden. Wanneer deze hekken de doorgang niet meer belemmeren, is het Drutens Bosje weer vrij te betreden.

GGD locaties eerder dicht
De testlocaties van GGD Gelderland-Zuid zijn sinds in de middag gesloten. Wie zonder afspraak een (booster)vaccinatie wil halen, kan in Nijmegen en Wijchen terecht tot 16.30 uur.

Busvervoer
In diverse regio’s is het busvervoer inmiddels stilgelegd. Vervoerder BRENG laat weten dat de bussen in de regio Arnhem-Nijmegen tot 17.30 uur rijden. Klik hier voor actuele informatie.